News Flash:

Carnea refrigerata castiga teren pe piata

23 Decembrie 2006
4765 Vizualizari | 1 Comentarii
Lucian Apostol
• "Anticipand tendintele pietei, Avi-Top Iasi a fost prima societate comerciala din regiune care a produs si a comercializat carne de pui refrigerata", a spus ieri Lucian Apostol, presedintele Grupului de firme Kosarom SA
Sub deviza "Sanatate pe tava", reprezentantii grupului de firme Kosarom au inceput o campanie de promovare a avantajelor pe care le au persoanele care consuma carne refrigerata. "La refrigerarea carnii se semnaleaza unele modificari neesentiale ale acesteia, ca de exemplu culoarea devine mai inchisa, iar consistenta mai tare. Modificarile de ordin histologic si microbiologic sunt accidentale. In acelasi timp, au loc unele pierderi in greutate", a explicat Lucian Egmond Popovici, director executiv al SC Avi-Top SA. Aceasta firma a fost primul procesator din zona Moldovei care a refrigerat carne de pasare. "Anticipand tendintele pietei, Avi-Top Iasi a fost prima societate comerciala din regiune care a produs si comercializat carne de pui refrigerata. Carnea pastreaza caracteristicile organoleptice, iar consumatorii se pot bucura de o scurtare a timpului pentru prepararea mancarii din carne refrigerata. Carnea matura a animalelor devine mai frageda, cu o consistenta mai fina, suculenta, asigurand totodata gustul si aroma", a spus Lucian Apostol, presedintele Grupului de firme Kosarom SA. Specialistii au explicat diferentele dintre refrigerare si congelare si efectele pe care cele doua procese le au asupra alimentelor. "Utilizarea frigului pentru conservarea carnii implica doua procedee tehnice: refrigerarea si congelarea. Refrigerarea carnii pana la temperaturi cuprinse intrezero si 4 grade Celsius produce incetinirea dezvoltarii microflorei provenite din contaminari interne si externe, diminuarea unor procese fizice si chimice. Pe cand congelarea carnii, pana la temperaturi cuprinse intre -25 si -18 grade Celsius, produce blocarea multiplicarii microorganismelor si distrugerea unor germeni sensibili, dar si oprirea celor mai multe dintre reactiile biochimice care au loc in carnea postsacrificare", a explicat Ioan Vacaru Opris, expert al Camerei Europene de Experti.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

lelea floarea  | #4285
cand vb nenea Popovici...din ce carti citea?
ca asta asa liber nu prea e in stare sa vorbeasca ,...ii trebuie suport...spun din proprie experienta...
mai cizeleaza te nene Popovici...:D
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1474 (s) | 24 queries | Mysql time :0.032923 (s)