News Flash:

Carnetele de munca trebuie depuse pana la finalul lunii noiembrie

30 Septembrie 2010
2434 Vizualizari | 2 Comentarii
Termenul limita de predare a carnetelor de munca de catre persoanele fizice si juridice din Iasi, pentru activitatea de scanare a acestora, este 30 noiembrie. In cazul fostilor asigurati ai sistemului public de pensii, care nu au domiciliul sau resedinta în Romania, carnetul de munca poate fi prezentat, pentru prelucrare, casei teritoriale de pensii, în a carei raza au fost asigurati ultima data sau, dupa caz, din raza de domiciliu a persoanei desemnate de catre titular. Iesenilor care nu au posibilitatea sa ajunga la sediul Casei Judetene de Pensii (CJP) Iasi, pana la data stabilita, carnetul de munca le poate fi prezentat de persoane imputernicite, care vor trebui sa prezinte o copie dupa un act de identitate sau orice alt document oficial, din care sa rezulte codul numeric personal al titularului carnetului de munca, o imputernicire, in care sa fie mentionata identitatea titularului carnetului de munca si a persoanei imputernicite, si carnetul de munca respectiv. Dupa încheierea operatiunilor de înregistrare a datelor, carnetele de munca, în original, se predau detinatorilor de la care au fost preluate. Iesenii care nu au avut calitatea de persoana asigurata, inaintea datei de 1 aprilie 2010, nu au obligatia prezentarii carnetelor de munca. De asemenea, persoanele care au deja calitatea de pensionari ai sistemului public nu au obligatia de a prezenta carnetele de munca. Persoanele fizice care nu vor depune carnetele de munca pana pe 30 noiembrie vor fi sanctionate cu amenda de la 300 la 600 lei, iar persoanele juridice care nu se supun acestor proceduri vor fi amendate cu sume cuprinse intre 1.500 si 5.000 lei. "Casa Judeteana de Pensii a receptionat pentru scanare un numar de 3.368 cutii de carnete de munca, ce contin un numar de 141.814 carnete de munca. Dintre acestia, 48.938 au fost aduse de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi, iar 92.876 au fost predate de catre angajatori", a explicat Adriana Grecu, directorul executiv al CJP Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

...///  | #125323
esenii care nu au avut calitatea de persoana asigurata, inaintea datei de 1 aprilie 2001, nu au obligatia prezentarii carnetelor de munca.
ionela  | #125372
sa ma lamureasca cineva eu nu intelegeu nu mai lucrez din mai am cartea de munca la itm ce trebuie sa fac?si mai am o nelamuririetoti iesenii indiferent de varsta?va multumesc
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3416 (s) | 22 queries | Mysql time :0.232510 (s)