Secretele istoriei

Carol al III-lea, Duce de Parma – Casatoria si copii

Publicat: 14 ian. 2015
3

Carol al III-lea, Duce de Parma (italiana Carlo III; 14 ianuarie 1823 – 27 martie 1854) a fost Duce de Parma din 1849 pana in 1854.

La 10 noiembrie 1845, Ferdinando Carlo s-a casatorit cu Louise Marie Thérèse a Frantei (1819–1864), sora mai mare a pretendentului legitimist la tronul Frantei, Contele de Chambord. Ceremonia a avut loc la Schloss Frohsdorf in apropiere de Lanzenkirchen in Austria. Cuplul a petrecut luna de miere la Üchendorff apoi in Anglia.

Vezi si Margareta de Parma, guvernatoarea Tarilor de Jos Habsburge

Ferdinando Carlo si Louise Marie Thérèse au avut patru copii:

Vezi si Printesa Margherita de Bourbon-Parma

    Printesa Margherita de Bourbon-Parma (1847–1893); s-a casatorit cu Carlos, Duce de Madrid, pretendent carlist la tronul Spaniei; au avut copii.
    Robert I, Duce de Parma (1848–1907); s-a casatorit prima data cu Printesa Maria Pia de Bourbon-Doua Sicilii (fiica regelui Ferdinand al II-lea al celor Doua Sicilii si Maria Theresa de Austria); au avut copii. A doua oara s-a casatorit cu Infanta Maria Antonia a Portugaliei (fiica regelui Miguel al Portugaliei si a reginei Adelaide de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg); au avut copii.
    Printesa Alice de Bourbon-Parma (1849–1935); s-a casatorit cu Ferdinand al IV-lea, Mare Duce de Toscana; au avut copii.
    Printul Henric, Conte de Bardi (1851–1905); s-a casatorit prima data cu Printesa Maria Immacolata de Bourbon-Doua Sicilii (fiica regelui Ferdinand al II-lea al celor Doua Sicilii si a sotiei acestuia, Maria Theresa de Austria); a doua oara s-a casatorit cu Infanta Adelgundes a Portugaliei, Ducesa de Guimarães (fiica regelui Miguel al Portugaliei si a reginei Adelaide de Löwenstein-Wertheim-Rosenberg).

Adauga un comentariu