Secretele istoriei

Caroline Charlotte Mariane de Mecklenburg-Strelitz, Printesa Mostenitoare a Danemarcei

Publicat: 09 ian. 2015
3

Ducesa Caroline Mariane de Mecklenburg (10 ianuarie 1821 – 1 iunie 1876) a fost o membra a Casei de Mecklenburg-Strelitz care a devenit Printesa Mostenitoare a Danemarcei ca a doua sotie a viitorului rege Frederic al VII-lea al Danemarcei.

Ducesa Caroline Charlotte Marianne de Mecklenburg s-a nascut la Neustrelitz ca al treilea copil si a doua fiica a Marelui Duce de Mecklenburg Georg si a sotiei acestuia, Printesa Marie de Hesse-Cassel. La 10 iunie 1841, la Neustrelitz, s-a casatorit cu Printul Mostenitor Frederic al Danemarcei. In Danemarca ea a fost cunoscuta ca Printesa Mariane.

Vezi si Politica interna din timpul domniei lui Frederic al IV-lea al Danemarcei

Foarte de timpuriu, casatoria s-a dovedit a fi una foarte nefericita, in mare parte din cauza temperamentului Printului Mostenitor, care bea excesiv si era afemeiat notoriu. Printesa Mariane, care a fost descrisa ca fiind o timida incurabila si nervoasa nu a avut capacitatea de a avea o influenta calma asupra sotul ei. Dupa o vizita la parintii ei in Germania in 1844, Mariane a refuzat sa se intoarca in Danemarca. Divortul a fost finalizat in 1846. Dupa divort, Mariane, care a pastrat titlul, a trait o viata linistita in Neustrelitz. Rareori il mentiona pe fostul sot, cu exceptia cazului cand pentru vizitatorii danezi care erau in zona, ea facea observatia:El era mult prea bizar!

A murit la Neustrelitz in 1876, la varsta de 55 de ani.

Adauga un comentariu