Magazin

Carrefour Romania anunta rezultatele pe un an pentru proiectul pilot de colectare inteligenta a deseurilor

Publicat: 04 iun. 2014
1

Bucuresti, 4 iunie, 2014: Carrefour Romania incurajeaza un comportament responsabil fata de mediu prin campania de informare si educare privind colectarea inteligenta a deseurilor!

Anul trecut, in data de 5 iunie 2013, la Buzau, Carrefour a lansat, in colaborare cu Primaria Municipiului Buzau si Green Group, proiectul pilot de colectare inteligenta a deseurilor SIGUREC 1, primul de acest tip din Romania. Prin intermediul SIGUREC 1 se pot colecta deseuri constand in: PET-uri, doze de aluminiu, butelii de sticla, butelii PE, PP, Tetra Pack, folii ambalaj PE, PP, hartie, carton si deseuri de echipamente electrice si electronice.

In paralel, Carrefour si Green Group au testat si solutia de colectare de PET-uri si doze de aluminiu in Carrefour Baneasa si Carrefour Braila cu ajutorul unor masini speciale dispuse in interiorul centrelor comerciale.

Prin intermediul acestor doua solutii pilot, in ultimul an, au fost colectate:
• 402.206 unitati de PET-uri si doze
• 176.229 kg de DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) si carton
Avantajul principal al proiectelor il constituie faptul ca publicul larg a constientizat ca deseurile sunt purtatoare de valoare, prin oferirea de vouchere valorice care pot fi folosite la cumparaturi in magazinele Carrefour:
• 0,05 RON/PET
• 0.03 RON/doza aluminiu
• 0.01 RON/butelie de sticla
• Si o valoare variabila per kg, pentru DEEE-uri, in functie de tipul aparatului predat (ex: frigider 0,8 RON/kg, fier de calcat 0,6 RON/kg, laptop 1,5 RON/kg.)

„Avand in vedere rezultatele foarte bune inregistrate la Buzau, Braila si Bucuresti Baneasa, dorim sa extindem acest sistem si pentru celelalte hipermarketuri Carrefour din tara”, a declarat Andreea Mihai, Director Marketing al Carrefour Romania.

Cu peste 9.900 de magazine in 33 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul 1 in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirma ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienti din Europa, Asia si America Latina.

In Romania, Grupul Carrefour numara 155 de magazine dintre care: 25 de hipermarket-uri „Carrefour”, 79 de supermarket-uri „Market”, 44 de magazine de proximitate „Express”, 6 magazine de proximitate „Contact” si 1 website de comert online: www.carrefour-online.ro.

Green Group este la ora actuala cel mai mare investitor in industria verde din Romania, reunind cinci companii specializate in gestionarea, reciclarea si valorificarea deseurilor: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Interna?ional (producator de fibra sintetica si banda PET), GreenWEEE International (unitate de tratare a deseurilor electrice si electronice), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate) si Green Glass (cea mai moderna fabrica de reciclare a sticlei din Estul Europei). Misiunea grupului este aceea de a promova solutiile sustenabile de transformare a deseurilor in resurse valoroase.

Adauga un comentariu