International

Cartea care a rascolit SUA: bin Laden era mort si neinarmat cand au ajuns soldatii

Publicat: 29 aug. 2012
1
Cartea foarte asteptata in SUA a fost, in sfarsit, lansata. Intitulata „O zi grea” cartea se vrea a fi marturia unui soldat SEAL care a participat la raidul in care liderul retelei teroriste Al-Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis. Cartea a fost scrisa de un anonim, sub numele de Mark Owen, un soldat care a participat la raid. 
Dezvalurile facute in aceasta carte sunt cu adevarat uimitoare, desi autenticitatea lor este pusa la indoiala. In carte se arata ca atunci cand trupele americane au intrat in casa din Abbottabad, Pakistan, Osama bin Laden era neinarmat si deja mort, in dormitorul sau. 
„Din craniu ii tasnea sange si creierii ii curgeau afara. Avea convulsii”, se arata in carte. Se pare ca Owen, impreuna cu un alt soldat au tras mai multe gloante in pieptul acestuia, pana cand nu se mai misca deloc. 
Acesta a adaugat ca in timp ce soldatii au cautat prin camera au gasit un AK-47 si un pistol Makarov, ambele fara munitie. „Nu pregatita nici o aparare. Nu avea intentia de a se lupta cu noi. I-a rugat pe cei care il urmau sa poarte veste sinucigase si sa zboare cu avioane in cladiri, ucigand mii de oameni, dar el nici nu a ridicat o arma. In misiunile mele am mai vazut acest lucru: cu cat mai sus este cineva intr-o ierarhie de conducere, cu atat mai las este”, se mai arata in carte.
Cartea a starnit controverse in SUA, mai ales dupa ce s-a aflat ca Pentagonul, CIA, Oficiul de Informatii Nationale si Casa Alba nu aveau nici cea mai mica idee ca aceasta carte se scrie. 
Adauga un comentariu