Mozaic muzical

Carti recomandate de Bill Gates pentru vacanta de vara

Publicat: 20 mai 2016
3

Daca vrei ca in vara asta sa-ti imbogatesti cunostintele, fondatorul Microsoft Bill Gates iti face cateva recomandari de pe lista lui anuala de carti. Gates recomanda pe blogul sau carti cu teme stiintifice si din domeniul matematicii.

De asemenea, miliardarul explica fiecare alegere in parte si ii incurajeaza pe toti cititorii sa invete lucruri noi, sa-si dezvolte gandirea si sa nu inceteze sa fie curiosi.

„Seveneves” – de Neal Stephenson

Acesta este un roman apocaliptic stiintifico-fantastic, insa nu este in intregime fantezie. „Probabil ca iti vei pierde rabdarea cu atatea informatii despre zborul in spatiul cosmic care arata ca autorul si-a facut foarte bine cercetarea, insa mie mi-au placut detaliile tehnice”, scrie Bill Gates.

„How Not to be Wrong” – de Jordan Ellenberg

Poate ca nu este lectura perfecta pentru plaja, insa cu siguranta este o carte care merita citita. „Ideea acestei carti este ca, asa cum explica autorul, sa studiezi matematica e ca si cum ai fi, in acelasi timp, inconjurat de foc si ratiune, si ne confruntam cu situatii in care trebuie sa folosim matematica tot timpul,” explica Gates.

Vezi si Cartile de colorat pentru adulti, fenomen de pe piata de carte internationala

„The Vital Question” – de Nick Lane

Unde a aparut viata pe Terra? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, autorul sugereaza sa urmarim fluctuatiile de energie. „Chiar daca detaliile descoperite de Nick Lane se vor dovedi a fi gresite, cred ca aceasta idee de a ne concentra asupra energiei ne va fi de mare ajutor pentru a intelege de unde venim,” spune Gates.

„The Power to Compete” – de Ryoichi Mikitani si Hiroshi Mikitani

Aceasta carte cuprinde o serie de dialoguri intre economistul Ryoichi, care a murit in 2013, si fiul sau, Hiroshi, fondatorul companiei IT, Rakuten. Acestia analizeaza motivele pentru care companiile japoneze sunt depasite de competitorii din China si Coreea de Nord. „Chiar daca nu sunt de acord cu toate ideile lui Hiroshi, cred ca are multe idei bune”, este de parere Gates.

„Sapiens: A Brief History of Humankind” – de Noah Yuval Harari

Harari acopera intreaga istorie a umanitatii, tratand subiecte precum inteligenta artificiala si ingineria genetica. „Si eu si Melinda am citit cartea si a provocat discutii aprinse intre noi,” povesteste Gates.

Adauga un comentariu