Local

Cartier de rromi, sub asediul mascatilor! Totul a pornit de la o confruntare sangeroasa

Publicat: 09 iun. 2014
1

@ Ieri, 20 de persoane au fost saltate si duse la audieri, iar patru dintre ele au fost retinute pentru 24 de ore @ Oamenii legii au deschis si cinci dosare penale @ Jandarmii au fost nevoiti sa stea cu ochii in patru, pentru ca localnicii au blocat drumul public, in semn de revolta fata de agresiunile care au avut loc in ultimele zile

Confruntarile sangeroase dintre cele doua grupari rivale din Dancu au continuat si ieri! A fost a treia zi, la rand, cand barbatii de etnie roma s-au atacat cu furci si topoare. Mascatii au saltat 20 de persoane, dupa ce localnicii au blocat drumul public, in semn de revolta fata de scandalurile care au avut loc in ultimele zile.

„Am iesit in strada, nu numai noi tiganii, ci si romanii, ca sa cerem autoritatilor sa ii evacueze pe fratii Amariei. Sunt periculosi si ne temem pentru viata noastra. Ne-au distrus masinile, n-au lovit cu furcile, erau la un pas de a ne omori, nu stiu ce asteapta autoritatile”, a spus Cezar Stanescu. „Pe omul meu au incercat sa il omoare, am ajuns sa ne fie frica sa mai iesim din case. Cum se intuneca, intram in casa, ca nu stim ce se poate intampla pe intuneric. Daca nu era politia in zona, iar ne atacau. Azi (n.r. – ieri) si-au spart singuri geamurile la casa si au dat vina pe noi, ca sa ne intarate sa sarim noi la ei. Nu plecam din strada pana nu vine primarul si ii da pe infractorii aia afara”, a spus Sofica Stanescu. Cele doua tabere de rromi au variante diferite cu privire la motivul de la care a izbucnit revolta.

„Eu ma certam cu iubita, sambata, si trei dintre ei au sarit si mi-au batut-o, au pus-o la pamant. Duminica au intrat cu masina in gardul meu si au luat-o de par pe mama mea si au tarat-o. Luni ne-au spart geamurile la casa. Noi asteptam sa isi faca politia treaba, iar daca nu ne fac ei dreptate, ne facem noi singuri. Ori murim noi, ori mor ei. De puscarie nu ne temem, ca am mai facut. Ei au zis ca ne dau foc la casa, sa vina, ii asteptam si vedem cine iese invingator”, a spus Costel Amariei. Politistii au deschis cinci dosare penale si au retinut pentru 24 de ore patru barbati. „Cercetarile continua pentru stabilirea situatiei de fapt. De mentionat ca persoanele implicate in scandal se cunosc, fiind vecini. Au fost duse la audieri 20 de persoane si s-au deschis cinci dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire si alte violente si distrugere. Nu au inregistrate evenimente deosebite”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Click aici pentru a vedea imagini.

Adauga un comentariu