Eveniment-Social

Cartierele Iasului, sub asediul maidanezilor! Oamenii au ajuns la disperare

Publicat: 12 feb. 2015
1

@ In zona Tudor Vladimirescu se plimba nestingheriti caini cu tumori canceroase

Problema cainilor comunitari revine o tema actuala in aceasta perioada. Tot mai multe reclamatii ajung la primarie cu privire la inmultirea patrupedelor fara stapan. In ciuda deschiderii unui nou padoc la Tomesti, unde sunt gestionati in prezent peste 500 de caini, iesenii reclama aparitia unor noi haite chiar si in zonele unde hingherii au intervenit in repetate randuri.

In zona Nicolina CUG, reclamatiile sunt tot mai dese. Vizate sunt chiar unitati care tin de primarie, mai precis pepiniera celor de la SC Servicii Publice SA (SPI) care, potrivit locatarilor de pe strada Pepinierii, ar adaposti o adevarata crescatorie de maidanezi, ce patruleaza strazile nestingheriti. „Sunt prea multi, prea agresivi. Patruleaza langa pubelele dintre depozitul farmaceutic BiosFarm, clinica medicala Cardiomed, intrarea spre strada Strugurilor si Neculai Zamfirescu. Au fost trimise mai multe sesizari cu acest subiect, ramase pana acum fara raspuns si fara solutionare”, a declarat Vasile Lupu, un locatar de pe Aleea Tudor Neculai.

In Tudor misuna adevarati mutanti

In zona Tatarasi, dar si in Tudor Vladimirescu, sunt reperate de ceva vreme cateva exemplare de maidanezi care par a fi adevarati mutanti. „Probabil sunt extrem de bolnavi. Bolile de care acestia sufera le-au cauzat aparitia unor tumori de dimensiunile unei mingi de handbal. Nu am vazut pe aici vreun hingher. Cred ca sunt un focar de infectie, nu imi dau seama cum de nu se sesizeaza nimeni”, a opinat Daniela Mitran, o studenta cazata in campusul Tudor Vladimirescu. Oficialii locali pe de alta parte spun ca se intervine la fiecare sesizare primita. Totusi, in aceasta perioada inmultirea maidanezilor ar fi cauzata de „migratie”. „In zonele de periferie apar in aceasta perioada exemplare care migreaza, ca sa zicem asa, dinspre zonele rurale. Activitatea de la padoc e una sustinuta, se cauta solutii de adoptii, de gestionare a cainilor. Niciun exemplar capturat nu a mai fost eliberat din padoc, decat prin adoptie”,a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • Mai nou tot in zona CUG, damele isi plimba ciinii si-i aduc pentru necesitati, in parcurile de joaca pentru copii, in timp ce ele isi fumeaza tigara, tot aici, betivii isi beau portia de bere, si-si fumeaza tigara PLUGARUL, in timp ce POLITIA COMUNITARA isi ia salariul din bani publici pentru SOMN.Toate acestea sint interzise prin hotarire a CL, iar omul de rindnu poate face nimic: betivii te bat iar damele te spurca cu vorbe.Investitia primariei nu s-a facut pentru copii,ci pentru alte categorii.

  • in alexandru laminerva te maninca pe strada linga biserica is 20 de caini la blocul abandonat care cum se lasa seara is agresivi cu toata lumea !plus la frizeria apollo inca 10 bucati !samd nechita dracu te mai voteaza

  • poate vor disparea cainii , si voi odata cu ei………….. succes ! Va plangeti d caini??? Oare de ce nu v plangeti de mizeriile lasate de voi pe la blocuri, de gumoiul pe care il aruncati peste tot , de mizeria de pe voi ,de latraturile voastre urat mirositoare ,…..

  • Si pe esplanada OANCEA sunt caini, nu multi ci foarte multi. Mai nou „smecherii” isi fac aparitia cu caini si isi dau talente cu ce stie cainele lui sa faca mai bine. Partea prosta ca-i lasa liberi si sunt din rasele periculoase. Dar cine sa-i vada? Politia nu mai trece pe esplanada nici vara cand e de jale ce se intampla pe esplanada (nu au curaj – se uita de la distanta) si paseaza atributiile Politiei locale.

  • Si in Copou la USAMV au aparut caini noi capsati la ureche. Hingherii i-au adus din alte parti. Dimineata misuna in statia de autobuz si in fata univeristatii.

Adauga un comentariu