Eveniment-Social

Cartierul sinistrat, inundat de noroi si moloz – FOTO

Publicat: 10 iul. 2014

@ Lucrarile din Cartierul Mircea cel Batran au dus la gaurirea strazilor si au umplut spatiile verzi de moloz si noroi @ Locurile de parcare au fost distruse, locatarii parcand pe unde apuca @ Reprezentantii firmei Incom promit ca tot santierul va fi gata in luna septembrie

Modernizarea retelei de conducte de gaz metan a facut din cartierul Mircea cel Batran un camp de lupta, plin de transee, gramezi de pietre si noroi. Daca din strada Pantelimon Halipa nu se observa amploarea lucrarilor, strazile interioare sunt pline de semnele distrugerii. Strada Cerna este umpluta de gauri, iar in spatele blocurilor s-a sapat fara nicio oprire. Peste tot sunt santuri, gramezi de pamant si bucati de beton, dar si un panou ruginit, cu numele constructorului. Locuitorii din zona sunt nemultumiti de lucrarile ce au loc in cartier.

„Este groaznic. Au sapat toata zona, fara sa aiba o directie. Dupa ce ploua, e noroi peste tot, abia putem iesi din casa sa ajungem la masini”, spun oamenii din zona. Acestia sunt revoltati si acuza autoritatile de mizeria si deranjul creat. Un sofer din zona, nemultumit ca pe locul sau de parcare este acum o movila de pamant si pietre a spus ca mai bine se sapau „gropi pentru toti hotii si parlamentarii astia”. A fost afectat inclusiv un loc de joaca, cei mici fiind obligati sa se joace prin moloz. Parintii copiilor sunt ingrijorati ca gropile nesemnalizate ar putea duce la accidente. Teoretic gropile sunt sapate pentru a se inlocui conductele de gaz metan, dar practic nimeni din zona nu stie exact ce ar trebui sa se faca. Firma ce efectueaza lucrarile este Incom. Muncitorii sunt adusi prin rotatie, din mai multe zone din tara si nu stiu decat cine le este angajatorul. Practica Incom face ca aproape nimeni sa nu poata oferi detalii precise despre santier. Inginerul Mihai Erdic, seful santierului, spune ca lucrarile erau imperios necesare, conductele de gaz existente fiind foarte vechi.

„Conductele actuale au depasit 40 sau chiar 50 de ani vechime, sunt uzate si implicit au iesit din garantie. Daca nu le inlocuim, riscam sa avem parte de accidente cu urmari foarte grave”, a declarat reprezentantul Incom. In ceea ce priveste durata lucrarilor, Erdic a promis ca se va respecta termenul de finalizare fixat prin contract. „Odata cu noile conducte de gaz se instaleaza in santuri si cabluri de electricitate si fibra optica de catre alte firme partenere. In luna septembrie vom finaliza toate lucrarile si zona Mircea va fi lasata curata”, a mai spus inginerul Erdic. Exista, totusi, si cativa cetateni resemnati cu situatia. Unul dintre ei ne-a declarat ca „lucrari de genul asta sunt inevitabile, mai ales vara. Deocamdata acceptam cu greu situatia, dar sper sa se termine repede si la timp pentru ca altfel oamenii vor fi si mai revoltati decat acum”.

Comentarii
  • I-am urmarit; daca sefii sunt prezenti, dupa ce aseaza conducta din plastic in santul sapat, pun un strat de nisip pentru protectie; daca nu, arunca pamint cu bucati de beton spart si ascutit peste conducta…daca se fisureaza, suntem ingroziti, chiar linga bloc…..

  • Da, e nasol ce se intampla, sper doar sa asfalteze/sa paveleze dupa ce termina astia. Am facut si o sugestie primariei, daca tot pun pavele pe strada Cerna (de la Bahlui spre esplanada din fata blocului A1), sa intre un pic si pe strazile interioare. Si spre Galata, spre Lidl, ca e ca dupa bomdardament trotuarul ala. Daca nu sunt fonduri, nu-i nimic, nu mai platim impozit pe casa si facem cheta, punem mana de la mana si asfaltam noi, cum au facut aia din Bucium.

    Ps1: Si pe strada Crisului, spre calea ferata, au schimbat anul trecut ceva conducte si asa a ramas. Iti rupi masina pe acolo.

    • Ps2: Alo, Politia Locala, faceti ceva cu carutele care circula vara prin Mircea… m-am saturat sa ies din bloc dimineata, la serviciu, si sa vad tot drumul plin de balegi… vorba aia, capitala culturala, da cu conditii de secol XIX.

      Ps3: Alo, Salubrisul, puneti cosuri de gunoi pe Strada/Aleea Mircea cel Batran. E unul singur in tot cartierul (langa parculetul pt. copii), poate asa n-o sa se mai arunce mizerie pe jos. Ce naiba, chiar suntem rupti de lume? Costa chiar asa mult un cos de gunoi?

Adauga un comentariu