Secretele istoriei

Cartile sfinte mortale! Luptatorii ISIS au ascuns bombe in Coran

Publicat: 06 dec. 2016
3

Pe masura ce coalitia militara care lupta impotriva Statului Islamic recucereste teritoriile dominate de jihadisti, acestia lasa in urma o multime de obiecte bizare. Recent, s-a descoperit ca militantii ISIS „plantau” bombe artizanale in Coran.

Pe masura ce luptatorii ISIS au fost nevoiti sa se retraga din calea trupelor antiteroriste, ei au lasat in urma carti sfinte capcana prin asezarile urbane din jurul Mosulului, informeaza Daily Star.

Potrivit relatarilor militarilor irakieni, jihadistii au taiat cu grija paginile Coranului pentru a introduce in interiorul cartii bombe artizanale care s-ar fi declansat in momentul in care ar fi fost deschise. Soldati eliberatori au descoperit aceste carti sfinte mortale pe 28 noiembrie, cand au reusit sa elibereze satul Kan’ous, dar nu este prima data cand au recurs la astfel de capcane.

Soldatii din coalitia militara condusa de Statele Unite au mai descoperit si in Fallujah (Irak) astfel de bombe. tintele jihadistilor erau chiar si copiii pentru ca s-au descoperit explozibili ascunsi in ursuleti de plus si papusi. Mai mult decat atat, pentru a-si apara ultimele pozitii in Mosul, au rapit familii de civili pentru a le folosi ca scut in fata armatei eliberatoare.

Conform ultimelor informatii oferite de Pentagon, acest oras, ultimul avanpost al Statului Islamic, ar trebui sa fie eliberat in perioada in care Donald Trump va fi investit oficial in functia de presedinte al Statelor Unite, pe 20 ianuarie 2017.
Adauga un comentariu