Aperitive

Cartofi Boulangere

Publicat: 18 apr. 2011
2

Ingrediente:

6 cartofi fainosi (pentru piure sau copt)
2 cepe
cateva fire de cimbru/cimbrisor
2 cani supa de pui (NU inlocuiti cu apa!)
2 foi de dafin
1 catel de usturoi
1 lingura de unt
2 linguri de ulei
sare, piper

Preparare:

1. Se taie ceapa rondele subtiri. Se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se scoate pe servetele de hartie sa se absoarba grasimea.
2. Se taie rondele subtiti cartofii (ca pentru chipsuri).
3. Se unge interiorul unui vas termorezistent cu unt.
* vasul meu are 23 x 15 cm
4. Se aseaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper dupa gust (eu pun mai mult piper fiindca imi place sa fie picant la final). Se presara rondele de ceapa calite si cateva frunzulite de cimbru (daca frunzele sunt mari tocati-le; ale mele sunt mititele si le-am lasat intregi; nu exagerati cu cimbrul, fiindca e aromat tare).
5. Se continua asezarea straturilor in tava, urmand aceiasi pasi, pana umpleti vasul.
6. Ultimul strat va fi de cartofi presarati doar cu sare.
7. Se toarna supa de pui fierbinte intr-un colt al vasului, pana ajunge SUB ultimul strat de cartofi.
* poate nu veti folosi chiar toata supa, important este sa ajunga sub ultimul strat de cartofi, nici mai sus, nici mai jos
* puteti pune si 50 ml vin alb sec, alaturi de supa
8. Pe marginile vasului, de jur imprejur, introduceti bucati de foi de dafin si felii de usturoi.
9. Topiti untul ramas. Ungeti cu el ultimul strat de cartofi. Ce ramane din unt turnati deasupra.
10. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 30 minute.
11. Scoateti folia si mai lasati 30 minute, pana supa scade si cartofii sunt facuti.
12. Serviti cald, cu putin patrunjel presarat deasupra.




Adauga un comentariu