Vegetariene

Cartofi cu conopida si iaurt

Publicat: 10 mai 2011
2

Ingrediente:

1 conopida mica
800 g cartofi (nesfaramiciosi)
1 ardei iute rosu
20 g unt topit
sare
3/4 l concentrat de zeama de legume (Knorr + apa)
1/2 varf de cutit sofran
1/2 lingurita curry
1/2 legatura menta
2 borcane iaurt gros (a 150 g)

Mod de preparare:

Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii curatati de coaja se taie bucati, iar ardeiul iute fara nervuri si seminte se taie fasii subtiri. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc usor cartofii, impreuna cu fasiile de ardei iute, amestecand intruna. Se adauga sarea, sofranul, curry-ul si se toarna deasupra zeama de zarzavat. Se incorporeaza buchetelele de conopida, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute.
Se presara cu frunzulite de menta si se serveste cu iaurtul batut putin, ca sa fie cremos.




Adauga un comentariu