Garnituri

Cartofi Duchesse – FOTO

Publicat: 16 ian. 2012

Ingrediente:

500 g cartofi
50 g parmezan ras (optional)
50 g unt
nucsoara
2 oua
piper
sare
   
Mod de preparare:

Curatim cartofii, ii taiem in felii mari si ii punem la fiert cu un pic de sare, circa 20 de minute. O alta metoda ar fi aceea sa spalam cartofii si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Scurgem cartofii de apa, ii lasam sa se raceasca foarte putin si ii sfaramam cu o furculita. Adaugam untul, piperul, sare dupa gust si un praf de nucsoara, iar ca sa aiba un gust si mai bun, punem parmezanul ras. Cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecam bine ingredientele si adaugam un ou si un galbenus (un albus il lasam ca sa ungem duchessele inainte de a le baga in cuptor).
Pregatim o tava de cuptor in care punem o coala de hartie de copt, punem piureul de cartofi intr-o seringa pentru dulciuri si cu forma de stea facem micute stelute cu diametrul de cca 5 cm. Batem albusul si cu ajutorul unui penson ungem stelutele. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru circa 15 minute, depinde de cuptor si cat de colorate vreti sa fie. Le scoatem din cuptor si le servim calde. Cartofii Duchesse pot fi serviti cu peste sau friptura. Ingredientele de mai sus sunt necesare pentru patru portii. Reteta recomandata de Daniela.

Citeste si Pui la cuptor cu chimen.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit