Pentru un prânz sau o cină rapidă, oricând poţi face nişte cartofi cu brânză şi ouă. Reţeta pare simplă şi chiar aşa şi este. Secretul gustului delicios şi al cartofilor crocanţi constă în modul de pregătire a ingredientelor, dar şi în tehnica de prăjire. Ştiai, spre exemplu, că trebuie să alegi cartofi albi pentru această reţetă?
Spre deosebire de cartofii galbeni, cei albi, după prăjire, rămân crocanţi la exterior şi moi la interior. În al doilea rând, contează tipul de ulei folosit şi faptul că, imediat ce ai luat tigaia de pe foc, trebuie să-i scurgi de ulei. De ce să pui şi nişte ouă? Astfel, măreşti porţia de mâncare şi dai şi o aromă mai bună. La final adaugaă brânză feta sau, de ce nu, brânză telemea sau brânză de oi. Spor la gătit şi poftă bună!
Mai întâi curăță şi spală bine cartofii. Apoi taie-i fie în felii, fie în fâşii subţiri. Pune-i pe prosopele absorbante de bucătărie, ca să elimine apa. Încinge ulei într-o tigaie şi pune cartofii în ea, la prăjit. Bate între timp ouăle. Evident, înainte de asta, trebuie să verifici valabilitatea ouălor. Cu puţin timp înainte de a lua tigaia de pe foc, toarnă ouăle bătute peste cartofi și potriveşte de piper şi sare. După ce s-a făcut omleta, ia tigaia de pe foc.
Pune porţia de cartofi cu ouă şi brânză într-o farfurie. Decorează cu pătrunjel spălat şi tocat, apoi cu bucăţele de brânză feta.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să transformi banalii cartofi prăjiți cu ouă și brânză într-o masă absolut delicioasă: