Retete cu carne

Cartofi taranesti… altfel

Publicat: 26 apr. 2011
2

Ingrediente:

1 morcov,
4-5 ciuperci,
100 gr masline,
1 ardei gras rosu,
cartofi potriviti,
1/2 kg branza si  cascaval,
4-5 oua, 200 ml lapte sau smantana
1/2 kg kaizer sau sunculita afumata,
cateva cepe (cea rosie confera o aroma mai buna),
– condimente (sare, piper).

Mod de preparare:

Curatam cartofii si morcovii, ii taiem felii  si ii punem la fiert in apa cu sare (cand ii putem patrunde cu furculita fara a ii sfarama, oprim focul si scurgem cartofii de apa).  Intre timp, taiem ceapa julien, ardeiul, ciupercile si kaizerul/sunculita fasii subtiri si le punem impreuna la calit in ulei (putem adauga sare si piper). Ungem o tava cu ulei, asezam o parte din feliile de cartofi si morcovi (pana formam un strat cat de cat uniform) peste care punem jumatate din cantitatea de ceapa si kaizer si presaram maslinele si branza  sau cascavalul. Continuam cu un strat de cartofi, ceapa, kaizer si branza, iar in final, acoperim totul cu un amestec format din oua si lapte/smantana.

Punem tava in cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste totul.




Adauga un comentariu