Culinar

Cartofi umpluti cu carnaciori si branza

Publicat: 06 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cartofi umpluti cu carnaciori si branza

Cartofii umpluti cu carnaciori si branza te vor cuceri doar prin mirosul care va cuprinde bucataria. In plus, au un gust incredibil si se prepara foarte rapid.

Ingrediente:

  • 8 cartofi mari (1 kilogram)
    4 carnati ​​(450 g)
    1 lingura de piper negru (15 g)
    2 tulpini de telina, tocate
    1 lingura de oregano (15 g)
    1 lingura de sare (15 g)
    1/2 cana de branza (100 g)
    1 cana de smantana dulce (200 g)
    1/2 cana de branza mozzarella (100 g)

Mod de preparare:

Spalati bine cartofii. Indepartati toata murdaria cat puteti. Apoi umpleti o oala de dimensiuni medii cu apa si un pic de sare si adaugati cartofii necuratati. Lasati la fiert timp de 20 de minute pana sunt moi.

Intre timp, taie carnatii in felii.Adaugati putin ulei intr-o tigaie si, odata incins, prajiti bucatile obtinute, Pentru aroma, adaugati usturoi, oregano, sare si piper in tigaie. Apoi adaugati smantana dulce si crema de branza in tigaie, lasati 5 minute si luati de pe foc.

Cartofii fierti se lasa putin la racit, apoi de decojesc. In fiecare cartof in parte se face o gaura mica, folosind o lingurita, si se goleste mijlocul, ce urmeaza sa fie umplut cu amestecul obtinut din carnati si branza. Adaugati mozzarella razuita pe deasupra si bagati la cuptor 5 minute pana cand branza se topeste. Asezonati cu verdeata.

Adauga un comentariu