Aperitive

Cartofi umpluti cu telemea si sunca. O reteta care practic se face singura

Publicat: 13 mart. 2019

Cartofi umpluti cu telemea si sunca este reteta care se face aproape singura. Acest lucru o face mai mult decat potrivita pentru zilele lucratoare in care nu ai prea mult chef de gatit! Simplu, rapid, delicios si fara efort!

Ingrediente:

  • 8 cartofi potrivit de mari
  • 200 g unt
  • 100 g telemea de oaie
  • 150 g cascaval
  • 150 g sunculita afumata
  • 1/2 lingurita verdeata uscata (cimbru)
  • sare
  • piper
  • cateva fire de verdeata proaspata

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se pun in folie de aluminiu. Pune-i in tava si da-i la copt cuptorul incins, aproximativ o ora.  Untul se pune intr-un castron si se freaca spuma. Se condimenteaza dupa gust cu sare si pier si se aromatizeaza cu verdeata uscata. Pune-l pe o folie din aluminiu si muleaza-l in forma de baton. Lasa-l apoi o ora, la rece, sa se intareasca.

Cartofii copti se taie in doua si se presara cu telemea rasa, sunculita afumata taiata felii si cascaval ras. Se pune apoi cate o bucata din untul aromat deasupra, sa se topeasca incet. Se infoliaza si se mai dau la cuptor 5-10 minute. Se orneaza cu verdeata tocata marunt, optional.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit