Diete si regimuri

Cartoful are multiple beneficii asupra organismului. Iata-le

Publicat: 22 nov. 2012
7

Pe langa faptul ca sunt foarte nutritivi si deliciosi, cartofii ajuta cu o sumedenie de beneficii organismul. Ei pot fi vedetele din mijlocul farfuriei alaturi de carnea de porc, vita, pui sau peste sau de unii singuri pentru o mancare vegetariana si mult mai sanatoasa. Iar pentru o garnitura gustoasa, pot aparea sub forma de piure  sau gratinati. Lasa-ti cartofii in coaja pentru o mai mare valoare nutritiva, tinand seama de faptul ca un mare numar de vitamine, minerale si fibre se gasesc in coaja. Daca se consuma fiert, racit si, ideal, cu tot cu coaja, acesta accelereaza metabolismul. 
Cartofii potenteaza arderea grasimilor stimuland cresterea metabolismului bazal cu 20-30%. De asemenea, 100 de grame de cartofi fierti si raciti au doar 80 de calorii, spre deosebire de aceeasi cantitate de cartofi prajiti care va aduc nu mai putin de 400 de calorii. E important sa ii consumati in coaja, mai ales daca alegeti cartofi rosii.




Adauga un comentariu