Eveniment-Social

Casa Creanga de la Golia, redata circuitului turistic

Publicat: 28 feb. 2011

Casa din interiorul Ansamblului Manastirii Golia, in care a locuit vreme de cinci ani scriitorul Ion Creanga, va fi redata circuitului turistic. Casa a fost inclusa in proiectul reabilitarii ansamblului manastirii, iar de astazi va fi deschisa si pentru publicul larg. Timp de o luna, pana pe 1 aprilie, iesenii si nu numai pot vizita o expozitie cu marionetele din piesele lui Ion Creanga care au jucat pe scena Teatrului Luceafarul Iasi, dar si fotocopii dupa documente importante din viata scriitorului.
Creanga a locuit in casa respectiva intre 1866 si 1871, perioada în care a slujit în Biserica Golia. „Scopul evenimentului este acela de a face cunoscut intreg ansamblul istoric al Manastirii Golia. Acest proiect se încadreaza în strategia Asociatiei «Centrul de Promovare Turistica Iasi» de promovare a Manastirii Golia, strategie ce va culmina cu introducerea în circuitul turistic a ansamblului monument istoric”, a afirmat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi.
Cei care vor sa viziteze casa Creanga si Turnul Goliei, în perioada 1 martie – 1 aprilie, o pot face de luni pana vineri, între orele 11.00 – 17.00, si sâmbata, între orele 10.00 – 14.00.

Tags:


loading...

Adauga un comentariu