Funny

Casa cu 35 de camere a unui fost primar din Romania a fost scoasa la licitatie. Cum arata extravaganta constructie-muzeu

Publicat: 22 nov. 2018

Fanica Panciu a ajuns la ananghie si este executat de un executor judecatoresc din Braila, dupa ce nu si-a platit datorile catre banca.

Acum 20 de ani, Fanica Panciu era primar in orasul dintre vii, care are acelasi nume cu al sau, Panciu (judetul Vrancea).

Era faimos in oras pentru vila impresionanta pe care si-o construise, cu 35 de camere, un fel de mausoleu, cum ii spuneau localnicii. Membru al Partidului Democrat de la acea vreme, Fanica Panciu nu a rezistat decat un singur mandat in fruntea orasului, in perioada 1996-2000, apoi a mai prins un mandat de consilier local.

El a incercat sa mai ajunga odata in fruntea orasului in 2004, dar partidul sau l-a retras din cursa chiar inainte de alegeri, dupa ce Panciu a primit o condamnare cu suspendare pentru abuz contra intereselor publice si fals in inscrisuri oficiale, fapte intamplate in perioada cand era primar.

Mai nou fostul primar Panciu are probleme cu bancile. Fanica Panciu a contractat un credit ipotecar in anul 2014 si acum are de rambursat bancii suma de 859.674 de lei. Banca a angajat un executor judecatoresc, iar acesta i-a scos la mezat casa pe care o pusese gaj la banca.

"Autorizeaza creditoarea sa treaca la executarea silita a obligatiei cuprinse in titlul executoriu si a cheltuielilor de executare. Executarea silita urmeaza sa se realizeze in toate modalitatile de executare prevazute de lege. Fara cale de atac", se arata in decizia luata de judecatorii din Panciu privind executarea silita a fostului primar.

Casa este construita in regim subsol, parter, patru etaje si mansarda, si numara 35 de camere. Dintre acestea, doar opt sunt bai si grupuri sanitare, dar locuinta mai compune si anexe gospodaresti. Totodata, casa mai are piscina si un teren in suprafata de peste 1.300 mp. Licitatia organizata de un executor din Braila va avea loc pe data de 12 decembrie, iar imobilul a fost evaluat de un expert la valoarea de 727.000 de lei, adica mai putin cu 150.000 de lei decat datoria catre banca.

Eventualul cumparator are obligatia sa depuna o garantie de 10% pentru a putea participa la licitatie.

In ultimii ani, Fanica se retrasese in arta si isi facuse din impunatoarea casa un fel de muzeu, cu sute de tablouri mai mult sau mai putin valoroase. In curte el organizase o expozitie de arta traditionala si de mai multe ori si-a pus imobilul la dispozitia firmelor care voiau sa organizeze evenimente. 

In casa au fost gazduite in ultimii ani si evenimente literar-artistice, iar pragul casei a fost trecut chiar si de ambasadori, precum cei ai Braziliei sau Croatiei.

Adauga un comentariu