Eveniment-Social

Casa Regala se preda. La cheie!

Publicat: 29 iun. 2016
1
Se pune capat viitorului monarhiei in Romania. Definitiv. Sau cel putin pentru aceasta Casa Regala. Pentru ca, fapt nemaipomenit, aceasta institutie a neamului a luat decizia de a se preda unei republici. Republica Romania preia Casa Regala si o transforma intr-o fundatie. Sau intr-un fel de SRL. Monarhia SRL inseamna punctul final al unei istorii. Se intampla sub ochii nostri. Fenomene din ce in ce mai bizare marcheaza ultima parte a existentei Casei Regale a Romaniei. Sfarsitul acestei institutii, care a adus atat de mult bine natiunii romane, fiind, intre altele, si partasa sau chiar promotor a reintregirii, se produce dupa ce Majestatea Sa, Regele Mihai, lovit nu atat de varsta, cat de o boala grea, este scos pe tusa. In scurt timp, cei care ii iau locul decid ca a sosit momentul renuntarii, pentru totdeauna, cel putin pentru Casa de Hohenzollern, la orice pretentie privind revenirea la monarhie. Si asta se intampla fara ca monarhistii, atatia cati sunt, sa fie intrebati de cineva. Sistemul isi incheie, in scurt timp, misiunea. „Campul tactic” se poate retrage din proximitatea si din interiorul Casei Regale.
In urma unor negocieri sau, mai pe romaneste spus, tocmeli, s-a convenit trasformarea Casei Regale, dintr-o institutie a neamului care a  rezistat sub comunism, e drept, in exil, si in sfertul de veac postcomunist, intr-o institutie de interes public apartinand statului. Adica republicii. Si ai carei conducatori sunt desemnati, mentinuti in functie sau demisi de catre Parlamentul Romaniei, adica de reprezentantii republicii. Acesta este sfarsitul. Sfarsitul sfarsitului. Este punctul final. Incepand de la care adeptii monarhiei nu ar mai trebui sa ridice pretentii. De vreme ce Casa Regala renunta ea insasi la orice posibilitate ca, in viitor, Romania sa redevina o monarhie, partizanii monarhiei nu vor mai avea niciun cuvant de spus.La fel cum nu au avut nici zilele trecute, atunci cand s-au incheiat negocierile intre Casa Regala si reprezentantii puterii republicane de la Bucuresti.
Din momentul fortarii, cu pistolul pe masa, a Regelui Mihai al Romaniei sa abdice, Casa Regala a fost permanent supusa supravegherii securitatii de la Bucuresti, dar si a securitatii de la Moscova. Tentativele Regelui Mihai de a apara eficient valorile democratice si de a se opune comunizarii Romaniei au fost contracarate, dupa caz, cu viclenie sau cu violenta, iar revenirea in tara a Regelui Mihai a fost si ea, in mare masura, controlata. „Sistemul” a lucrat eficient, din exterior, dar si din interior, impotriva monarhiei si impotriva Casei Regale si iata, in cele din urma, isi atinge scopul. Despre consecinte, in curand.
Comentarii
  • Toate acestea ce rost mai au cata vreme ,intr-o republica, aceasta „casa regala” nu-si
    justifica locul, prezentul si,mai ales viitorul! Aceasta relicva va fi finantata de parlament desi detine o avere fabuloasa! Ce pozitie va ocupa in schema bugetarii actorul
    Radu Duda? Ce criterii s-au avut in luarea acestor decizii? Nu trebuia consultata populatia acestei republici? Aceasta populatie va contribui financiar la intretinerea acestei familii?

  • Mai e o treaba : Ce tot il scarpinati la coae pe basinosul asta ? Duca-se-n p.zda mamei lui de sclerozat ! 800000 de romani e NIMIC ? Si mai bagati,domnilor ziaristi si pe Klemm in problemele Romaniei . De aia bombardeaza America Siria ? Sa ne dea lectii Klemm la Iasi ? Chirica,spala-ti chilotii ! Te-ai cicat in ei !

Adauga un comentariu