Secretele istoriei

Casatoria infantei Mariana Victoria a Spaniei

Publicat: 16 ian. 2015
3

Infanta Mariana Victoria a Spaniei (portugheza Mariana Vitória) (31 martie 1718 – 15 ianuarie 1781) a fost regina a Portugaliei si sotia regelui Iosif I. A fost de asemenea regent al Portugaliei.

Ea are descendenti variind de la actualul rege al Spaniei, Marele Duce de Luxembourg, regele Mihai I al Romaniei, Ducele de Parma (linia Parma a fost infiintata de al doilea frate, Filip, Duce de Parma) precum si un pretendent francez Contele de Paris.

Vezi si Copilaria Ecaterinei de Braganza

In 1724 tatal ei a abdicat in favoarea fratelui ei vitreg, Ludovic I al Spaniei, care a fost rege pentru doar noua luni — a murit in luna august. Tatal ei a devenit rege din nou. In 1727 ambasadorul Portugaliei a inceput aranjamentul pentru casatoria dintre Mariana si viitorul Iosif I al Portugaliei. Casatoria a avut loc la 19 ianuarie 1729 la Elvas, Portugalia.

Vezi si Viata infantei Barbara a Portugaliei

Era o femeie foarte serioasa si a mostenit independenta si puterile sotului ei. Sotul ei a fost in nenumarate randuri infidel dar mandra Mariana Victoria nu se temea sa vorbeasca deschis despre asta in societate desi nimeni nu se astepta ca ea sa faca asta. Mariana Victoria a fost o mare iubitoare de muzica si a mostenit pasiunea pentru vanatoare a Bourbonilor.

In timpul vietii ei din Portugalia ea a intretinut corespondenta cu familia ei din Spania. In octombrie 1777, Mariana Victoria a plecat in tara ei de origine unde a condus alaturi de fratele ei mai mare, Carol al III-lea.

A stat in Spania doar un an si a fost responsabila pentru aranjarea casatoriei dintre nepotii ei si copiii fratelui ei Carol. Una dintre aceste casatorii a fost cea dintre Infantele Gabriel al Spaniei si Infanta Mariana Victoria a Portugaliei. A doua casatorie a fost cea dintre Infanta Charlotte a Spaniei, fiica cea mare a lui Carol al IV-lea al Spaniei si nepotul Marianei, Infantele Ioan al Portugaliei.
Adauga un comentariu