Stiri medicale

Casatoria ne face sa luam in greutate si sa ne neglijam aspectul fizic

Publicat: 20 dec. 2010

Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Epidemiology, barbatii si femeile isi pierd conditia fizica dupa ce se casatoresc, spre deosebire de cei singuri sau divortati.

Cercetatorii americani au tinut sub observatie, timp de cativa ani, 8.900 de persoane, iar, in final, cei care s-au casatorit in aceasta perioada au aratat o tendinta de scadere a conditiei fizice, demonstrata de teste la efort.

La barbatii care au divortat în timpul studiului s-a constat o imbunatatire a capacitatii fizice, in timp ce la barbatii care s-au casatorit in aceasta perioada s-a observat un declin in conditia fizica. Concluzia a fost aceeasi si in cazul femeilor. „Studiul ofera pentru prima data dovezi graitoare ca tranzitia maritala este un factor social foarte important care influenteaza conditia fizica si capacitatea de efort. Uneori efectele sunt pozitive, alteori negative. Este necesar sa transmitem publicului astfel de mesaje, pentru a le atrage atentia asupra posibilelor efecte negative asociate schimbarilor din viata lor”, a declarat Steven N. Blair, profesor la Universtatea South Carolina, Columbia.

Celibatarii, motivati sa-si mentina forma fizica
Studiul confirma faptul ca, odata ce se casatoresc, cele mai multe cupluri ajung sa-ti neglijeze aspectul fizic, spre deosebire de cei singuri, la care motivatia de a ramane in forma este mai mare. Statutul marital nu este singurul vinovat, ci o serie de factori contribuie la scaderea conditiei fizice si, eventual, ingrasare: mostenirea genetica, lipsa exercitiilor fizice, metabolismul si starea generala de sanatate.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit