Viata de cuplu

Casatorie versus concubinaj. Descopera cum iti influenteaza sanatatea

Publicat: 21 ian. 2012

Preferinta cuplurilor din ziua de azi pentru concubinaj, fata de casatorie, pare sa aiba o baza solida – un studiu recent arata ca simpla coabitare are aceleasi beneficii ca si casatoria.

Studiul realizat la Universitatea Cornell a implicat monitorizarea unor cupluri casatorite si compararea lor cu celibatarii sau cu persoanele care traiesc in concubinaj. S-a constatat ca persoanele casatorite sunt mai sanatoase decat persoanele care traiesc in concubinaj, insa ambele categorii de persoane sunt mai fericite decat persoanele celibatare.

Cu toate acestea, casatoria si concubinajul reduc contactul cu restul familiei si cu prietenii, spre deosebire de cazul persoanelor singure, care pot petrece mai mult timp cu cei dragi.

Specialistii sustin ca studiul arata clar – casatoria nu este pentru oricine, iar multi evita sa faca acest pas tocmai pentru ca nu le aduce foarte multe avantaje. Relatia amoroasa in sine aduce beneficii pentru sanatate, si nu statutul oficial.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 1.700 de persoane, monitorizate pe o perioada de sase ani. Alte studii arata ca persoanele casatorite sufera mai rar de depresie, sunt mai longevive si au mai multa incredere in propria persoana. loading...

Adauga un comentariu