Eveniment-Social

Casatoriile capsunarilor, din ce in ce mai putine

Publicat: 23 aug. 2013

@ Anul trecut se inregistrau zilnic peste 100 de casatorii in sambetele si duminicile din august @ In 2013, cifrele sunt in scadere, in cel mai aglomerat week-end fiind programate 108 ceremonii

Numarul casatoriilor este din ce in ce mai mic la Iasi. Chiar daca in anii anteriori, in luna august se inregistrau frecvent zile in care se oficiau peste 100 de casatorii, in prezent, statisticile arata o diminuare semnificativa. „Am avut 110 casatorii oficiate in prima jumatate a lunii august, din cauza faptului ca atunci era post. In primul week-end de dupa post, in zilele de 16, 17 si 18, am oficiat 108 casatorii. In ceea ce priveste saptamana 19 – 25 august, avem programate 137 de casatorii. In ultima zi de vara sunt programate 51 de casatorii, iar pe 1 septembrie avem doar 15 programari”, a precizat Simona Voinea, sefa Starii Civile.

In acest sfarsit de saptamana, in intervalul 23 – 25 august, la Iasi vor fi oficiate, in total, 105 casatorii. Vineri au fost programate 20 de casatorii. Astazi, alte 66 de cupluri isi vor uni destinele, in timp ce duminica sunt programate 19 casatorii.
„In acest week-end inregistram un record pentru anul 2013, in ceea ce priveste numarul de casatorii. Prezenta in Iasi a cetatenilor care au domiciliul in strainatate, dar au venit acasa pentru a se casatori, reprezinta principalul motiv al numarului destul de mare de ceremonii programate. Din discutiile pe care le-am avut, circa 40% dintre cuplurile care se casatoresc in aceasta perioada au cel putin un membru care lucreaza in strainatate. Totusi, sesizam o diminuare a numarului de ceremonii programate in week-end-uri, asta din cauza faptului ca tot mai multe casatorii sunt programate in timpul saptamanii, de lunea pana joia. In anii trecuti inregistram chiar si peste 100 de casatorii in zilele de sambata din luna august, acum varful fiind doar de 66”, a declarat Marius Bodoga, seful Directiei Locale de Evidenta Populatiei (DLEP).loading...

Comentarii
 • Or fi ei capsunari sau cum vrei sa le zici,dar in primul rand sant OAMENI,care muncesc,asa ca un pic de decenta in exprimare,da?

 • Capsunarii, imigrantii, spalatorii la cururi straine n-au tata bani nici de claxoane la nunti. Ei vin in tara vara sa isi puna dintii sau sa se trateze de boli(ca de prostie, lene si cersetorie nu se pot trata, is incurabili) sau sa isi repare masinile. Ieftineala tata. Halesc mincare buna romaneasca, beau ca porcii si tiva a lavoro prapaditii. Macar de nu ar mai spune ca is romani ca ti-e si jena sa mai iesi in vreo vacanta de ce carte de vizita ne-au facut. Consuma de la noi dar nu platesc un leu taxe. Ca vasluienii, frate.

  • Mai lache de tatarasi, ia mai fa tu o laba, ca ti s-au urcat umorile la capatzina plina de c*acat de care te-a tras vacarul satului cind te-a fatat ma-ta pe islaz…

 • Se spune ca majoritatea fetelor care populeaza mass media sunt „lipsite de prejudecati”, „generoase”, „frivole”…Ca niste „dame de consumatie”…
  Ce-ar fi sa cititi pe undeva ca „tîrfa de la cotidianul W isi petrece concediul la mare”? Desigur, fara conotatii scandaloase…
  Asa ca nu mai etichetati, folosind termeni peiorativi!
  In concluzie, acesti oameni sunt emigranti pentru noi si imigranti pentru tara in care muncesc !
  Vezi DEX !

 • ”Capsunar” este tot ce a putut sa dea mintea de roman pentru a-si defini expatriatii, care lucreaza si contribuie la bunastarea celor ramasi acasa. Este pacat ca oameni inteligenti, precum ziaristii, incurajeaza denigrarea romanilor plecati sa lucreze in strainatate. Nici o alta tara nu face astfel cu diaspora ei. Ar fi mult mai constructiv daca ziaristii ar explica mai des cum beneficiaza cei ramasi in tara de munca capsunarilor din strainatate si daca Romania si-ar asuma aceasta emigratie. Lipsa de proiect a intelectualilor romani, printre care sunt si ziaristii, este reflectata de starea actuala a societatii romanesti, iar o dovada este si articolul de fata (+ spumoasele comentarii aferente).

 • Nene Silviu mâine vin si eu acasă in concediu. Ne vedem luni la redacție sa iti schimb ouăle cu niște capsuni. Ai răbdare numai 2 zile.

 • ce ziceam mai ieri despre cersetorii astia imigranti? cetiti-le reactiile. Q.E.D. Ba,inca alt fraier zice ceva de „diaspora”, de parca vreunul dintre capsunari ar fi disident whatsoever. Amuzanti, pribegii astia. Hai tata la ieftineala, dentistii si mecanicii va asteapta.

  • Realitatea e ca lache asta de tatarasi care amesteac romana cu un fel de engleza scuipata odata cu cocjile de seminte in ciric cum a invatat de la ma-sa, turbeaza de ciuda ca el, cu doua licente la petre andrei si apollonia, nu-si permite casa, masa si masina CA CApsunarii pe care-i uraste din rasputeri. Nasol, fraiere, asta e, mai asteapta o tura (o viata, adica).

   • Si ca sa-ti scutesc neuronul de efort, si eu sint tot un pribeag, ra.hat cu ochi moldovenesc ce esti, un pribeag ce lucra cu trei mii de euro pe luna si-si face vacantele pe tarmurile mediteranei, nu „acasa”, coclit de tatarasi, pentru ca „acasa” e deja in alta parte, lache de padure cu tantari… Problema nu e ca eu as fi „capsunar” sau nu, „pribeag” sau nu ; problema e de respect pentru fiinta umana. Ei bine, educatule, patriotule si lache de laba de tatarasi, tu n-ai asa ceva, deci ar fi cam greu sa te incadrez in specie.

 • Casatorii putine, spagi putine doamna Simona. A devenit o fortareata Oficiul Starii Civile IASI. Si-a pus Nichita niste politisti de-ai lui cu opt clase la usa, nici nu stiu sa vorbeasca cu oamenii si vreti mai multe casatorii.

Adauga un comentariu