News Flash:

Cascadorii Rasului si coruptie la Cotnari

30 Noiembrie 2010
6115 Vizualizari | 18 Comentarii
Vasile Cretu primar Cotnari
• Un utilaj cumparat de Consiliul Local Cotnari cu 70.000 euro s-a defectat chiar in fata sediului primariei, dupa numai cateva ore de functionare • Autogrederul trebuia folosit saptamana trecuta pentru deszapezirea drumurilor comunale

Secventa demna de un episod din celebrul serial de comedie "Cascadorii Rasului" petrecuta la sfarsitul saptamanii trecute. Un utilaj despre care primarul comunei, Vasile Cretu, spune ca este nou s-a defectat vinerea trecuta, chiar in fata sediului primariei. Edilul tocmai daduse dispozitie ca autogrederul sa fie folosit pentru deszapezirea drumurilor comunale. Dar, dupa ce a iesit din garaj, utilajul a mers cateva zeci de metri, a scos fum si s-a oprit, culmea, chiar in fata primariei. Asta in conditiile in care autogrederul a fost cumparat anul trecut, iar caietul de sarcini intocmit pentru licitatia prin care a fost achizitionat prevedea ca utilajul trebuie sa fie nou. "Autogrederul a inceput sa se zdruncine din toate incheieturile, s-au aprins toate becurile, a iesit fum si nu a mai deszapezit nimic. Acum zace ca un hoit in fata primariei. Acesta esta utilajul nostru de 89 mii euro", a declarat Paul Besleaga, viceprimarul comunei Cotnari.
Acest utilaj a fost achizitionat printr-un program european derulat prin intermediul Centrului Regional de Plati de Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP). Proiectul derulat de Primaria Cotnari are o valoare totala de 2,5 milioane euro si are ca obiectiv, printre altele, modernizarea drumurilor comunale, inclusiv achizitionarea unor utilaje pentru intretinerea drumurilor, respectiv un buldoexcavator si acest autogreder. Licitatia a fost castigata de firma Duma Trucks SRL, care, in loc sa furnizeze Primariei Cotnari un utilaj nou, fabricat in Uniunea Europeana, a livrat un autogreder second-hand, fabricat in China. Reprezentantii CRPDRP au refuzat sa deconteze contravaloarea autogrederului fiindca acesta este second-hand. Pentru ca nu a primit banii europeni, Primaria Cotnari nu a platit firmei SC Duma Trucks SRL valoarea utilajului. Si, desi a furnizat o masina second-hand, SC Druma Trucks SRL a dat in judecata Primaria Cotnari pentru a i se achita asa-zisul autogreder. Si culmea, a castigat. De ce? Pentru ca juristul Primariei Cotnari nu s-a prezentat la proces. Oare cata spaga s-a dat la aceasta afacere? "Utilajul a functionat anul trecut, am deszapezit drumurile. O sa-l reparam", a spus Vasile Cretu, primarul comunei Cotnari.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


autogrederul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (18)

nelu geanta  | #133544
Aceste fonduri deturnate deV.c nu sant pentru prima data efectuate la cotnarii,aici totul se fac numai in interesul fiecarui angajat ignorand cu dispret Legea si dreptul cetateanului . poate cineva va lua vreo masura corecta pentru a ne scapa de acest individ c.v, suzii, diaconu si alti fini si afini care constituie grup infractional de 15 ani aici fara ca cineva sa ...?
sarfinceanu  | #133545
domnule ziarist milt ***** mai ai de mincat de toti primari din judet care nu contribuie cu lovele la tine si patronul tau nu te gindesti ca in aceasta tatra mai exista si justitie ai uitat de ultimul proces de santaj pe care lai avut in cel maiscurt timp te mai invirti de 20-30 procese de santaj pe care le faci cu uni primari psd
Viorel  | #133570
Vă informăm că BUNĂ ZIUA IAŞI este primul ziar din România trimis în judecată pentru şantaj de către DNA (Departamentul Naţional Anticorupţie). Unele dintre aşa-zisele reportaje de investigaţie apărute în BZI sunt pure fabulaţii concepute probabil pe genunchi la un pahar de “vorbă”. La o simplă căutare pe internet se poate cu uşurinţă vedea că face parte din rutina zilnică a celor de la această fiţuică să denigreze şi să jignească oameni pe care nu i-au văzut în viaţa lor. Procesele care le-au fost intentate stau drept mărturie în acest sens. Nu iese fum fără foc! Se pare că verificarea informaţiei din cel puţin trei surse nu este valabilă în cazul lor, iar “adevărul” este doar varianta de dezinformare care le convine mai mult. Din articolele apărute este uşor a se observa “profesionalismul” de care dau dovadă. Acest fapt se deduce din limbajul de cartier de care se folosesc uneori pentru a transmite “preţioasele” informaţii cititorilor.
barbu  | #133583
Vă informăm că BUNĂ ZIUA IAŞI este primul ziar din România trimis în judecată pentru şantaj prin presa de către DNA (Departamentul Naţional Anticorupţie). Unele dintre aşa-zisele reportaje de investigaţie apărute în BZI sunt pure fabulaţii concepute probabil pe genunchi la un pahar de “vorbă”. La o simplă căutare pe internet se poate cu uşurinţă vedea că face parte din rutina zilnică a celor de la această fiţuică să denigreze şi să jignească oameni pe care nu i-au văzut în viaţa lor. Procesele care le-au fost intentate stau drept mărturie în acest sens. Nu iese fum fără foc! Se pare că verificarea informaţiei din cel puţin trei surse nu este valabilă în cazul lor, iar “adevărul” este doar varianta de dezinformare care le convine mai mult. Din articolele apărute este uşor a se observa “profesionalismul” de care dau dovadă. Acest fapt se deduce din limbajul de cartier de care se folosesc uneori pentru a transmite “preţioasele” informaţii cititorilor.
costel  | #133596
in jud iasi nu exista decit doua comune cotnari si neculce restul judetului este cedat la unguri pentru a va mentine la guvernare poate cedati si acest ziarist infect care umbla prin judet pentru a santaja unele primari sa cotizeze la buzunarelul sefului
roman  | #133603
Ma intreb,de ce oare sunt amenintati ziaristii care,de bine de rau ne mai informeaza ce se petrece la nivelul comunei Cotnari...?! Oare amenintarea asta nu cumva miroase tot a santaj?Primarul de Cotnari nu este numai de la PSD.A trecut pe rind,in functie de interes,pe la PNT,PD si acuma este mare PSDIST.Dar asta ar conta mai putin daca s-ar ocupa mai mult de treburile comunei decit de cele personale.El este mai mult plecat din localitate,este un fel de navetist,o zi in primarie,4 zile prin Iasi sau oriunde si s-a terminat saptamina de lucru a primarului de Cotnari.Are de carat marfa la magazinul familiei.Sa va fie de bine cotnareni,voi sunteti de vina nu Vasile Cretu...mare gospodar din tata-n fiu !...
barbierul din cotnari  | #133623
privitor la achizitii trucate si caiete de sarcini nerespectate pt diverse lucrari publice sau achizitii de utilaje nu este o noutate in peisajul romanesc.ca in localitatea cotnari procedura legala nu se respecta in nici un fel este o alta poveste.chestiuni de genul acesta se intampla si la case mai mari:vezi consilii judetene si guvernul romaniei.degeaba s-a mai introdus licitatia prin posta electronica mai bine era lasata licitatia directa prin strigare si spaga era la vedere.ca unii primari au castigat alegerile pe diverse platforme politice psd,pdl,pnl etc este cu totul alta treaba.trist este ca unii dintre ei exemplu fiind si primarul de cotnari nu stiu nici normele statutare a partidului unde sunt membri.sunt convins ca primarul vasile cretu nu stie continutul articolului 1 din statutul psd.asa sa o lasam mai moale cu politica ca in ce priveste administratia locala am umplut-o de sange.sa auzim numai de bine
prieten besleaga  | #133649
busleaga spui mereu ca la primaria Cotnari toti cei care muncesc acolo fura,iau mita s-au mai stiu eu ce de ce nu faci si tu un proiect(macar unu) dar sa-l si obtii si dupa aceia mai poti vorbi pina atunci stai staisi mirate de prostia ta si cit de prost poti fi tu besleaga cel cu mintea bolnava.
coleg clasa cu besleaga  | #133652
referitor la culoarea politica a lui Cretu e stiuta deci e de la P.S.D. dar tu besleaga la ce partid esti pentru-ca in campania electorala la prsedentie dadeai pui morti dinpartea pdleului iar acum te dai mare liberal.Atunci cind te-am intrebat cu ce partid esti ai spus ca acela care iti da mai multi bani cu acela mergi.Halal om mai est!Esti o specie rara de animal cind te intreb anumite lucruri imi spui intr-un fel,iar nu dupa mult timp imi spui altfel.Eu am ajuns la concluzia ca eti un om bolnav pshihic,dar parte proasta ca ai gasit si altii ca tine precum cei de la BZI.Foarte multi oameni suferind de acesta boala s-au spinzurat,iar tu besleaga daca nu te cauti s-ar puyea sa faci precum taicatu(sati ajute Dumnezeu)
busleaga  | #133655
Noi oamenii de buna credinta din aceasta institutie care ne facem treaba cit mai bine corect si legal rugam acesta fituca de bzi sa ne dea dreptul la replica altfel ne vedem nevoiti sa-i dam in judecata.Sper sa nu uite cei de la bzi ca mai au si alte procese pierdute.Nu va mai luati dupa besleaga deoarece el este bolmav mintal si nu prezinta credibilitate.
victor  | #133657
Cred ca aceste articole in ziar nu au nici o eficienta.Cei care detin informatii concrete,viceprimarul si poate mai sunt unu, doi functionari in primarie care nu sunt in gasca primarului trebuie sa sesizeze institutii abilitate. Poate si secretarul ar trebui sa ia atitudine. Dau o sugestie ca in fiecare sat sa existe o cutie pentru ca oamenii sa scrie nemultumirile si poate asa s-ar afla cum lucreaza asistentii sociali, cum se fac lucrarile la scoli ( vezi Valea Racului)cum se organizeaza licitatiile pt aceste lucrari si ce firme le castiga, cum cheltuiesc directorii banii pentru lucrarile de intretinere etc.Furturile mari se vad , dar si cele mici sunt multe si se ridica la sume mari.
fost coleg  | #133834
Am citit articolul si comentariile rautacioase la adresa primarului din Cotnari.Nu sunt adevarate,omul cauta si face cit poate bine. Pe toti nu-i poti multumi nicidata,dar mai ales pe Besleaga, Lungu Mihai,Malaute Costel, Deleanu,Carja,Varzari.Sunt mai rai ca Suzana.Besleaga ar trebui sa treaca la treaba nu sa se faca.Eu ma-m lamurit cu el. Este o javra ordinara. Ma intreb oameni buni nu vedeti. Va rog fiti mai atenti atunci cind ii analizati comportamentul. Este bestial, trebuie tratat,il cunosc din scoala.
profesor  | #133837
Cred ca Beslega e nebun,ar fi bine sa lase angajatii primariei sa-si faca treaba.S-a mai luat sub numele de ,,victor''si de profesori. Mare natarau,minte ca un birjar.Cit despre ziar se vede clar ca este in slulba lui Besleaga.Dumnezeu sa-i aiba in paza.
profesor  | #133839
Cred ca Beslega e nebun,ar fi bine sa lase angajatii primariei sa-si faca treaba.S-a mai luat sub numele de ,,victor''si de profesori. Mare natarau,minte ca un birjar.Cit despre ziar se vede clar ca este in slulba lui Besleaga.Dumnezeu sa-i aiba in paza.
prieten cu besleaga  | #133841
besleaga cel cu minte scura de ce nu le spui ziaristilor care iti fac campanie ca ai sarit sa-l bati pe un angajat al primariei,intimplarea a facut sa fie cineva pe ocolo .Spunele tuturor cind te apuca crizele cit de urit faci si cit de netrebnic esti.Tu vrei sa ajungi sa conduci primaria Cotnari?daca esti tu nebun crezi ca toata lumea e nebuna,dar stii mai e o vorba cind o persoana iti spune ca sti nebun nu-l crezi,cind iti spune si a doua si a treia pesoana ca esti nebun inseamna ca trebuie neaparat sa mergi la socola sa te cauti,e sfatul cel mai prietenesc care trebuie neaparat sa-l urmezi credema
coleg cu busleaga  | #134001
mai prostalanule de besleaga care te dai cu numele de victor daca ai dovezi concrete si dovedesti afirmatiile facute noi angajatii primariei sintem dispusi la orce ora sa-ti aratam cit de corec si cinstit s-a lucrat la toate proiectele din comuna,la toate scolile din comuna si ce mai vrei tu,dar daca aceste afirmatii dovedesc contrariu spuselor tale noi toti angajatii primariei o sa trebuiasca sa facem plingere la instanta,deoarece ne consideram,oameni de buna credinta care muncim in interesul cetatenilor.Asa ca tu busleaga mai lasa tote minciunile si acuzele nefondate si apucate de fa si tu ceva treaba,de puturosi si imbecili e satul Cotnari.Oamenii care muncesc vorbesc putin si fac lucruri mari.
coleg cu busleaga  | #134003
mai prostalanule de besleaga care te dai cu numele de victor daca ai dovezi concrete si dovedesti afirmatiile facute noi angajatii primariei sintem dispusi la orce ora sa-ti aratam cit de corec si cinstit s-a lucrat la toate proiectele din comuna,la toate scolile din comuna si ce mai vrei tu,dar daca aceste afirmatii dovedesc contrariu spuselor tale noi toti angajatii primariei o sa trebuiasca sa facem plingere la instanta,deoarece ne consideram,oameni de buna credinta care muncim in interesul cetatenilor.Asa ca tu busleaga mai lasa tote minciunile si acuzele nefondate si apucate de fa si tu ceva treaba,de puturosi si imbecili e satul Cotnari.Oamenii care muncesc vorbesc putin si fac lucruri mari.
legea  | #329064
sunt aici multi pupincuristi,care dupa ce mananca *****,mai sunt si analfabeti,acestia sunt oamenii care tin p..a primarului cretu(fost)nu tin cu nici unul,nu ma intereseaza,dar cand vad niste tarani analfateti,care tin cu tarie ca primarul lor e drept.inseamna ca problema e la noi.as putea zice ca stiu orice mismas din primaria cotnari,asa ca pe mine nu ma prosteste nimeni.asa ca nu mai umblati cu cioara vopsita.uitati-va la voi,ca sunteti vai de capul vostru.asa este cand vine cineva sa faca dreptate,hotii il fac nebun,cand colo problema e la ei.la mititica cu voi tarani analfabeti ,nici nu stiti dracu sa furati,vai de curul vostru de mamaligari.he he he
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3811 (s) | 22 queries | Mysql time :0.245163 (s)