National

Case GRATIS de la stat pentru romani. Ce CONDITII trebuie sa indeplinesti

Publicat: 18 mai 2016

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDARP) vrea sa lanseze un nou program prin care sa fie construite 6.500 de locuinte de serviciu pentru bugetari in urmatorii cinci ani, pentru care va aloca 284 milioane de euro de la bugetul de stat.

MDRAP a elaborat un proiect de act normativ prin care se ia in calcul constructia de locuinte de serviciu pentru angajatii din sectorul public.

Cea mai mare nevoie de locuinte de serviciu a venit din partea Ministerului Apararii Nationale, care anual aloca fonduri de la bugetul de stat pentru a satisface nevoile de locuire ale angajatilor si care mai spune ca aceste cheltuieli ar putea fi reduse prin realizarea de locuinte de serviciu.

Anul trecut, MapN a platit 30,5 milioane de euro drept chirie pentru peste 20.000 de cadre militare. La nivel national, MapN are nevoie de aproape 15.000 de locuinte in 53 de localitati.

ANL a inregistrat din 2015 solicitari pentru realizarea de locuinte de serviciu din partea urmatoarelor institutii publice: Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Consiliul Judetean Calarasi, Consiliul Judetean Olt, din partea Primariilor localitatilor Zarnesti, Costinesti, Valenii de Munte, dar si din partea Administratiei Nationale Apele Romane.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu