Actualitate

Case, terenuri si autoturisme. Iata ce averi au primarii din judetul Iasi!

Publicat: 20 mart. 2015
1

@ Case de sute de metri patrati si autoturisme de mii de euro @ Zeci de hectare de terenuri detinute de primarii din judetul Iasi

Primarii comunelor din judetul Iasi nu se multumesc cu o singura casa, un teren sau un autoturism. Unii dintre ei batausi, altii condamnati la inchisoare, cei pusi in functii inalte de catre oamenii de rand se scalda in bani.

Gheorghe Ancuta, primarul comunei Siretel, asupra caruia judecatorii Tribunalului Iasi decideau pe 15 mai 2013 condamnarea la 5 ani de inchisoare cu executare pentru savârsirea infractiunii de „abuz in serviciu contra intereselor publice„, detine nu mai putin de 5 terenuri, dobandite in perioada 1994 – 2009. Cel mai mare dintre acestea este un teren extravilan agricol, de 27.300 de metri patrati, cumparat in anul 2008. Conform declaratiei de avere din anul 2011, acesta mai detine o casa de locuit de 108 metri patrati, o anexa si o cladire cumparata in anul 2009, de 251 de metri patrati.

Vasile Dadu, primarul bataus al comunei Probota, care a trantit la pamant un fost consilier local saptamana trecuta, detine conform declaratiei de avere 3 terenuri, o casa, 1 apartament in municipiul Iasi, 3 tractoare, 2 pluguri si un autoturism Dacia. Cel mai mare dintre terenuri, dobandit intre anii 1998 – 2010, are 20 de hectare si este de categoria 1. Primarul mai are un teren de 0,9 hectare, in satul Perieni, dobandit in anul 2003 si un teren in comuna Probota, de 0,25 de hectare, primit mostenire in anul 1994. Vasile Dadu mai detine o casa de 120 de metri patrati in comuna Probota, dobandita in anul 2004 si un apartament de 68 de metri patrati in municipiul Iasi, pe care il are sub nume propriu din anul 2003. Acesta mai are 3 tractoare, 1 autoturism Dacia si 2 pluguri. „In loc sa repare drumurile din comuna, utilajele primariei sunt folosite numai pe mosia primarului. Pentru pasunea comunala se incaseaza o subventie anuala de 5 miliarde lei vechi pe an. Banii se duc la asociatiile de crescatori controlate de primarul Dadu”, spunea in 2013 Mihai Pipirig, unul dintre consilierii locali, membru al PSD.

Gheorghe Milia, primarul comunei Butea, detine din anul 1992 un teren arabil de 5.000 de metri patrati, o casa mostenita in anul 1994 de nu mai putin de 1.000 de metri patrati si inca o casa, de asemenea mostenita, de 1.300 de metri patrati. Acesta mai detine un autoturism marca Mazda si un autoturism Cielo.

Cristian Rimbu, primarul comunei Movileni, detine 2 terenuri arabile, unul de 1.24 hectare, iar celalalt de 3.33 hectare, dobandite in anul 2013. Acesta mai are din anul 2009 un apartament de 78.6 metri patrati si un autoturism Ford, fabricat in anul 2006, dobandit printr-un contract leasing.

Maricel Turcu, primarul comunei Andrieseni, are din anul 1997 un teren intravilan de 3.200 de metri patrati si un teren agricol din 2012 de 3.600 de metri patrati. Acesta mai are din anul 1997 o casa de locuit cu o suprafata de 80 de metri patrati.

Vasile Macovei
, primarul comunei Focuri, detine conform declaratiei de avere neactualizata de 4 ani un teren intravilan de 0,42 de hectare si 1 casa de locuit, de 101 metri patrati, dobandita in anul 1989, prin donatie.

Daniel Cretu, primarul comunei Victoria din anul 2004, detine un teren agricol de 2 hectare si 2 terenuri intravilane, unul de 1.089 metri patrati si celalalt de 2.240 metri patrati. Acesta mai detine 2 cladiri si un autoturism Hyundai, fabricat in anul 2008. Desi, conform Agentiei Nationale de Integritate (A.N.I.), declaratiile de avere ale primarilor ar trebui regasite pe site-urile primariilor, acestea nu sunt prezente in toate cazurile mentionate.

Comentarii
 • pe Timofte l-ati uitat…la cit e de smecher, trebuia sa fie in capu listei .o fi devenit intre timp un sarantoc, ca toti bugetarii ( !!!) sau cotizeaza la voi cu regularitate ? revedeti-va arhiva si amintiti-va cite terenuri ati contabilizat numai voi, ati publicat o lista frumusica, luata direct de la o notarita …. nu de alta, dar daca nu e in fruntea listei ,se imbolnaveste de inima rea ca i-au luat-o altii inainte

 • mai baieti nu-l uitati pe golanul de fanica din Tomesti mardeias cu diploma de don’profesore….sarac si calic in 89 mare mosier si latifundiar cu sute de hectare de teren si masini bengoase in 2014 ,oare de unde ??? ca doar ma-sa nu-i ,,matusa Tamara” !!!!

  • are o sora in italia care-l sonsorizeaza, si 25 de milioane de rinichi pe care-i vinde cind nu-i mai ajunge leafa (se regenereaza automat, e un fenomem rarisim)

 • macar fanica a facut multe in kktul ala de tomesti…da romanul nu-l poti multumi niciodata.sunteti toti niste bul angii obositi.

 • Un *** at frustrat,sau doi scrie de Timofte fara ca el sa fie subiect de discutie.Timofte a ridicat Tomestiul cu mult fata de cum arata.

 • I-ati gasit pe citiva fraieri de primary care nu au cotizat ca au facut si ei o golanie. As vrea sa-i dati pe rind , in episoade pe toti primarii din judet cu ce averi au fiecare,avind in vedere ca nu toti fac publice declaratiile de avere , iar unii au conturi si valori ascunse pe la diferite rude sau chiar in familie.- De cenu publicati aici averea primarului NITA,averea luiIONEL MORARIU,averea lui VIOREL BIZDIGA,averea lui STEFURAC , averea lui TIMOFTE,averea lui CHIRILA si chiar a unora care nu au mai cistigat alegerile in 2012,etc.- Este de dorit ca DNA si Curtea de conturi sa sesizeze si sa cerceteze modul in care unii primary au dobindit asemenea averi.- Nu este lipsit de importanta si cu ajutorul cui din PRIMARIE au putut acapara asemenea averi -vezi aici contabilul si Comisia care a atrbuit unele licitatii acelorasi firme permanent.-

  • DA …MARE DREPTATE MAI AI!!! BAI, DA BINE II MAI STII…OARE UNDE LUCREZI? LA CJ SAU LA FINANTE ? ce face Curtea de conturi ? Ce fac auditorii de la aceste comune?

  • DA …MARE DREPTATE MAI AI!!! BAI, DA BINE II MAI STII…OARE UNDE LUCREZI? LA CJ SAU LA FINANTE ? ce face Curtea de conturi ? Ce fac auditorii de la aceste comune?

 • Maricel Turcu nu a luat niciodata nici un ban, si a facut numai bine. Altii ii fac rau. Sper ca toti PSD-istii sa dispara. E un om bun, simplu, fara scoala dar foarte gospodar. Sper ca dupa alti 4 ani de mandat sa avem si drum pana la Vladeni. Doamne ajuta !

Adauga un comentariu