Actualitate

Casele de lux ale unui medic celebru din Iasi care vor fi confiscate. Vilele au fost cumparate din spaga – FOTO

Publicat: 31 aug. 2014

@ O parte dintre medicii ieseni care au averi uriase cred ca nimeni nu ar indrazni vreodata sa-i intrebe de unde au adunat atata banet @ Unul dintre acesti medici este deja in ancheta si ar putea ramane fara luxoasele vile @ Cunoscutul medic iesean care detine o avere impresionanta nu poate justifica sume importante de bani

A adunat o avere colosala, obtinand venituri importante de la diferite firme. Cand inspectorii de specialitate au inceput sa-i verifice fiecare banut din conturi, au descoperit ca medicul nu poate justifica o suma importanta de bani. In aceasta situatie, inspectorii au sustinut ca medicul care a detinut si inca mai ocupa o functie intr-un mare spital din Iasi are o avere mult mai mare decat veniturile legale pe care le-a dobandit de-a lungul anilor.

Citeste si: Aici se ascund spagile de la Spitalul Parhon – FOTO

Prof. dr. Adrian Covic, fost manager al Spitalului C.I. Parhon, in prezent seful Clinicii de Nefrologie din unitatea medicala mentionata, a fost gasit incompatibil de Agentia Nationala de Integritate (ANI) care cere confiscarea averii acestuia. Inspectorii de la ANI au calculat toate veniturile inregistrate de ex-managerul Covic din anul 2003 pana in prezent. Astfel, ANI a stabilit existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 1,67 milioane lei, adica 407.730 de euro, intre averea dobandita si veniturile realizate de Adrian Covic.

Citeste si: Incredibil: 500.000 euro gasiti in buzunarul directorului Spitalului Parhon – FOTO

Fostul manager de la Spitalul Parhon detine, pe langa vila din Copou, o casa in Valea Lupului. De aproape un an de zile, este vazut mai rar la vila din comuna ieseana Valea Lupului, pentru ca familia prefera sa locuiasca in casa din Copou. Vila din Valea Lupului a costat o suta de mii de euro, fiind dobandita in urma incheierii unui contract de vanzare cu membrii familiei Fiterman care detin mai multe firme ce au ca obiect de activitate productia si furnizarea de medicamente sau prestarea de alte servicii medicale. Casa din strada Ghica Voda situata in municipiul Iasi a costat 400.000 de euro. Familia Covic ar putea ramane fara ambele case, acestea urmand a fi confiscate. Prof. dr. Adrian Covic este cercetat si de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi. In perioada 2003 – 2011, medicul Covic a realizat venituri salariale in cuantum de 3.897.122 lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 5.554.875 lei, diferenta de 1.657.753 lei neputand fi justificata de acesta.

Firmele care l-au platit pe Covic

In perioada in care a fost manager al Spitalului C.I. Parhon, prof. dr. Adrian Covic avea incheiate contracte cu sapte societati comerciale care furnizau bunuri sau servicii unitatii medicale carora le platea zeci de miliarde lei. Ulterior firmele incheiau contracte cu medicul Covic in baza carora plateau bani directorului de la Parhon. ANI a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Adrian Covic, deoarece in perioada in care era manager a exercitat alte functii salarizate sau indemnizate in cadrul a 7 societati comerciale. Printre firmele care i-au dat bani lui Covic se numara Fresenius Romania SRL, Paraxel International, Novartis Pharma Service, Amgen Romania SRL, Fresenius Nephrocare SRL, un Centru de Cercetate Clinica organizat ca societate comerciala etc.

Comentarii
 • NISTE NERUSINATI ,FARA FRICA DE DZ .CA SI SFINTII PARINTI {POCHII}FAC AFACERI DIN SUFERINTA SEMENILOR DESI LA INCEPUTUL CARIEREI JURA :MEDICI CA VOR FI NECONDITIONAT IN SLUJBA SEMENILOR SI POCHII CA NU VOR IUBI ARGINTII SI VOR FI BARBATII UNEI SINGURE FEMEI .BANII ACESTA E JURAMANTUL LOR FARA SCRUPULE JUPESC PE CEI IN SUFERINTA SI NECAZ

  • N-am citit decat titlul si m-a cuprins o bucurie teribila ;D
   Sper sa urmeze si alti jeĝosi care au averi nejustificate, in special salariatii din structura Primariei Iasi…sa vedeti acolo averi uriase de va doare capul: terenuri, vile, autoturisme, conturi in banca si multe alte bunuri palmate pe numele rudelor!!!…Izvorul averilor nejustificte din Iasi se afla in Primaria Iasi, orice jeĝos din structura Primariei Iasi are CEL PUTIN 200.000 EURO avere nejustificata

  • draga domnule, numai dumneata esti perfect. Nu toti doctorii sunt asa (chiar foarte putini) si nu toti preotii (ca „pochi” is la mata la țară) fura si preacurvesc. Medicii vor fi neconditionat in slujba semenilor ? Si ia zi-mi, neconditionat inseamna sa traiasca cu un salariu debutant de 900-1000 de lei ? Uite de aia pleaca toti, si bine fac. Sa ramana astia ca tine sa se trateze la vrajitoare (ca la preot oricum nu mergi). Comunistule.

 • Citez din articol …’ in prezent seful clinicii de Nefrologie ” Dlor de la DNA individul mai profeseaza ?????? . Banuiesc ca nu e lasat in sistem ” sa produca ” ca peste ceva timp sa puneti iar sechestru pe vreo suma frumusica mecesara cui !!?? politicienilor , campaniei electorale !!!!

 • Banuiesc ca ANI ii va intreba si pe restul de unde le-au rasarit vilele, bolizii de lux si conturile babane. Din salariiin niciun caz!

 • Unii medici sunt fara caracter . Conditioneaza actul medical …si trebuie pedepsiti ! Oare se pot numara din cite plicuri o fi strins dr Covic aceste sume uriase …. Medicii se pling la guvern ca au salarii mici ….Si dr Plesca are un viloi pe Lascar Catargi cit un palat ….Tot din plicurile de la pacienti …Dar vila dr Boisteanu o puteti filma ???
  Tot respectul nostru pt dr Tircoveanu ….Un mare OM , un mare medic ….Ce suflet are !!!!!
  Sa ne traiti domnule doctor !

 • De cat timp scrieti despre neregulile facute de familia Covic? Cat va mai trece pana ce acest om va fi adus in fata legii? Cine a avut ghinionul de avea de-a face cu Covig intr-o zona in care interesele au fost contrare a avut neplacuta supriza de a descoperi un om incapabil de dialog civilizat, un isteric si un individ agresiv cu care nu ai ce sa discuti sau sa negociezi. Covic a fost scos din multe situatii delicate de catre juristul sau si de catre alti oameni corupti din Iasi, printre care si politisti. Avocata familiei Covic, doamna Natalia Mosnegutu a dus serioase batalii pana acum pentru a-l scoate pe acest individ la liman.

 • ERA UN DOCTOR PRIN IASI, STOMATOLOGUL CADRELOR DIN SECURITATE
  NOROCEA VICTOR … MAI ESTE PE ACOLO? PE ASTIA NU-I LUATI LA ROST … MAMA VOASTRA DE ZIARISTI PLATITI LA METRU !!! VA LEGATI DE GAINARI CU O CASA SAU DOUA … PE ASTIA DIN CARACATITA NU-I ATINGETI !! … ZIAR DE PROPAGANDA !

Adauga un comentariu