Calatorii

Castelul Corvinilor – FOTO

Publicat: 04 ian. 2012

Construit in secolul XIV, Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania, cu un farmec aparte datorat stilului de constructie eclectic. In interiorul Castelului se afla o biserica despre care se spune ca ar fi replica in miniatura a catedralei din Amiens, unde erau incoronati regii medievali ai Frantei si care este decorata si cu blazonul regal al fiului lui Iancu de Hunedoara, Matei Corvin, rege al Ungariei.

Vlad Tepes a fost tinut ostatic in acest castel pentru tradarea crestinatatii, iar Gheorghe Doja a fost torturat aici inainte de a fi omorat la Timisoara. Se spune ca ar fi existat o groapa plina cu ursi infometati sau lupi gata sa-i sfasie pe cei trimisi la moarte.

Ca in orice castel, legendele abunda: povestea necredinciosilor inselati sa sape o fantana si apoi executati (mentionata si aici), povestea calugarului zidit in zid pentru ca a fost prins spionand intalnirile din Sala Dietei, anecdota prim-secretarului de partid care a vrut sa-i taie mustatile statuii lui Iancu de Hunedoara (cu bomfaierul dupa cum se spune) pentru ca arata prea maghiar si povestea tapiseriei din castel, despre care se spune ca urma sa fie daruita lui Nicolae Ceausescu dupa congresul partidului din 1989.
Adauga un comentariu