Curiozitati

Castelul Corvinilor si mitul lui Dracula: Celula unde Vlad Tepes si-a pierdut mintile!

Publicat: 11 ian. 2012

Mitul lui Dracula, legat ireversibil de Vlad Tepes, a luat amploare si din cauza experientelor traite de domnitorul roman in inchisoarea din Castelul Corvinilor. Locatia, astazi cel mai important obiectiv turistic din Hunedoara, era pe vremuri foarte greu accesibila, fiind incojurata de ape si bine pazita.

Intr-o mica celula de sub Sala Cavalerilor, unde se intra printr-o mica trapa, se spune ca a fost incarcerat Vlad Tepes, inainte de a fi dus in prizonieratul de mai multi ani din Ungaria. Intrarea se face pe o scara de lemn, apoi se trece direct intr-o grota de unde nimeni n-ar fi putut evada. Singura sursa de lumina este oferita de un mic gemulet, care da spre paraul Zlasti.

Interesant este ca aceasta celula este singura ramasa din fosta inchisoare a Corvinilor, alimentand legenda privind viata dusa de prizonierul Tepes pe aceste meleaguri. Astfel, potrivit acestora, domnitorul Vlad Tepes a fost obligat sa se adapteze vietii mizere din celula, fiind obligat sa se hraneasca cu sobolani si traind in permanenta cu spaima mortii iminente. Aici si-ar fi pierdut Tepes Voda mintile,devenind ulterior prototipul povestilor cu Dracula, un vampir care se hraneste cu sangele celor din jurul sau.

Sursa: skytrip.roloading...

Adauga un comentariu