Sport

Castigatoarele turneului ITF de la Bucuresti iau startul si la Iasi

Publicat: 29 iun. 2014
1

Saptamana trecuta, Centrul National de Tenis din Bucuresti a gazduit un turneu ITF de 10.000 dolari, directorul de concurs fiind binecunoscuta Florenta Mihai, iar supervisorul ITF a fost arbitra internationala Mihaela Testiban. Multe jucatoare care au evoluat la turneul din Capitala vor fi prezente si la arenele CFR Iasi, în perioada 5-13 iulie 2014, la traditionalul turneu denumit „Trofeul Municipiului Iasi”, o competitie din calendarul mondial ITF, cu premii de 10.000 dolari.

În primul tur al probei de simplu, Cristina-Madalina Stancu (24 ani, revenita de la Colegiul Universitar din SUA, unde a fost partenera de dublu pe terenurile de tenis a iesencei Stefania Hristov) a învins-o pe „pustoaica” de numai 14 ani si 4 luni, Andreea Prisacariu (originara din Iasi), cu 6-1, 6-1. De mentionat ca ambele sportive vor evolua peste putine zile si la Trofeul Municipiului Iasi, unde vor primi un wild-card pe tabloul principal din partea CS CFR Iasi.

Pe tabloul de calificari de 48, sunt calificate direct conform ITF 42 de tenismene din România, Germania, Rusia, Rep. Moldova, Italia, Canada, Slovenia, Belgia, Franta, Slovacia, Ucraina, Israel.

La arenele CFR Iasi se va disputa si proba de dublu feminin, cu 16 perechi la start. Doua dintre ele vor fi nominalizate de CS CFR Iasi, prin wild-carduri de participare.
Finalele competitiei iesene, organizate de CS CFR Iasi, în parteneriat cu Federatia Româna de Tenis si Primaria Municipiului Iasi sunt programate pe 11 iulie (la dublu) si 13 iulie (la simplu), ambele fiind televizate. In perioada 9-17 august 2014, tot la arenele CFR Iasi, va avea loc si turneul ITF masculin, cu premii de 15.000 dolari.

Citeste si: Debut in forta la turneul de tenis „Cupa de Primavara-CFR Iasi”

Citeste si: Iata castigatorii turneului „Romania Joaca Tenis” de la arenele CFR Iasi

Citeste si: La Iasi a inceput turneul de tenis „Cupa de Primavara-CFR Iasi”

Citeste si: O romanca este principala favorita la Trofeul Municipiului Iasi

Adauga un comentariu