News Flash:

Castraveti murati in saramura

30 Septembrie 2009
5029 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 kg castraveti proaspeti de culoare verde,
2 capatani de usturoi, marar uscat,
3 bucati de hrean, foi de dafin,
piper boabe,
ardei iute optional,
sare

Mod de preparare:
Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca. Se curata usturoiul si hreanul, se taie in bucati hreanul. Se spala bine castravetii si se aseaza vertical in borcane, printre ei se pun catei de usturoi si bucati de hrean, iar pe deasupra crengi de marar si ardeiul iute. Se toarna saramura fierbinte peste castraveti, daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda sau se pune un cutit dedesubt. Se lasa acoperiti cu o farfurie pana a doua zi, cand se completeaza saramura daca nivelul acesteia a scazut, apoi se acopera cu capace sau celofan.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 24 queries | Mysql time :0.041376 (s)