Info Turism

Cât a ajuns să coste un șezlong pe plajele litoralului românesc

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât a ajuns să coste un șezlong pe plajele litoralului românesc
dezinfectie sezlong

Cât a ajuns să coste un șezlong pe plajele litoralului românesc. Relaxarea masurilor de restricție a coincis și cu redeschiderea sezonului estival. Romanii care merg anul acesta pe litoral sunt întâmpinați cu preturi piperate. Spre exemplu costul pentru un șezlong pe litoralul romanesc pleacă de la 25 de lei și poate ajunge până la 75 de lei.

Redeschiderea sezonului estival după perioada în care am fost nevoiți să trecem printr-o stare de urgenta, când au fost restricții drastice, a fost un motiv de bucurie pentru majoritatea romanilor care au fost nevoiți să stea în casa. Însă preturile de pe litoralul romanesc sunt cu adevărat scandaloase. Chiar daca ne aflăm de-abia la începutul sezonului estival, ne confruntăm cu scumpiri teribile la toate capitolele, la mare.

Cât a ajuns să coste un șezlong pe plajele litoralului românesc

Redeschiderea plajelor și a teraselor a coincis cu începutul verii, iar românii abia au așeptat acest moment. Mulți dintre ei au mers deja la mare, chiar dacă în ultima perioadă vremea nu a fost tocmai prielnică. Însă spre deosebire de anii trecuți, situația de la malul mării vă fi radical schimbată în acest sezon.

Pe lângă faptul că vacantele romanilor vor fi diferite că în ceilalți ani, în sensul că trebuie respectate o serie de restricții impuse de starea de alerta, prețurile de pe litoral nu sunt, neapărat, prietenoase. Spre exemplu, numai pentru a închiria un șezlong, într-o zi de plajă, trebuie să scoatem din buzunar o mică avere.

Cât costa un șezlong în Vama Veche

În Vama Veche, o stațiune foarte căutată de tineri în anii trecuți, imaginile cu grupuri mari de tineri care cântă și se distrează pe plajă vor rămâne doar o amintire, cel puțîn deocamdată. În primul rand trebuie respectate reguklile de distanțare sociala, iar administratorii plajelor spun că se vă lucra la capacitate redusă. Acest lucru duce automat și la pierderi financiare deloc de neglijat, pentru ei.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, anul acesta administratorii plajelor sunt obligați să nu acopere toate suprafețele de pe aceste spatii cu șezlonguri, ci doar în proporție de 70%.

Dacă anul trecut, prețul pentru un șezlong, în timpul săptămânii, era de 25 de lei, iar în weekend de 30 de lei, acum turiștii vor trebui să plătească mai mult.

„Anul acesta am pregătit plaja cu 80 de umbreluţe. Asta înseamnă undeva 150 de umbreluţe capacitate maximă. Este o creştere de 5 lei per şezlong, ţînând cont că s-a redus numărul de locuri pe plajă şi apar nişte cheltuieli noi.

La fiecare schimbare de client şezlongurile trebuiesc dezinfectate. (…) Avem trei culoare. Plaja are cam 100 de metri deschidere la mare şi am creat trei zone de acces unde nu-i obligăm să-şi ia şezlongul, unde pot să se aşeze cu prosopul”, a declarat Cornel Lazăr, administrator a două plaje din Vama Veche.

Cât costă un șezlong în Mamaia

Considerata de mulți stațiunea fițelor de pe litoralul romanesc, Mamaia își așteaptă și anul acesta turiștii. Cei care ajung aici trebuie să știe că preturile pentru o zi de plaja în stațiunea Mamaia sunt ceva mai piperate fata de restul litoralului.

Daca vorbim de costul unui șezlong în Mamaia, preturile diferă în funcție de zona cât și perioada din săptămână. În cursul săptămânii, în cele mai bune cazuri, costul pentru un șezlong pe plajele din Mamaia pleacă de la 25 de lei. Cu toate acestea, personalul de pe plajă susține că prețul acestora crește și poate ajunge, în weekend, la 50 de lei sau chiar 75 de lei. Astfel, un cuplu vă plăti nici mai mult, nici mai puțîn de 150 de lei numai pe închirierea a două șezlonguri, ceea ce presupune un preț enorm.

Există și cazuri extreme, binecunoscute deja, în care turiștii au fost nevoiți să plătească chiar și 200 de lei pe un șezlong, în zonele exclusiviste din Mamaia.

Ce distanţă trebuie să fie anul acesta între şezlonguri

Anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, administratorii plajelor sunt obligaţi să păstreze o anumită distanţă între şezlonguri. Vorbim aici de așa zisa distanțare sociala impusa pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Astfel, autoritățile recomanda că distanta dintre şezlonguri să fie de 4 metri.

Adauga un comentariu