Calatorii

Cat castiga, de fapt, o stewardesa? Salariile reale au fost dezvaluite

Publicat: 28 iun. 2018

Sunt considerate unele dintre cele mai frumoase femei si, daca stai sa le urmaresti viata pe retelele sociale, viata lor nu pare sa fie foarte diferita de cea a unor vedete: vizite in locuri exotice, camere de hotel de cinci stele, petreceri VIP si asa mai departe.
Site-ul vreausafiustewardesa.ro, care are acces in mod direct la informatii de acest tip, scrie ca, in functie de experientapersonala si de tipurile de avion pentru care detin certificare, stewardesele pot primi diverse salarii, care nu sunt chiar atat de mari precum se crede. Cu alte cuvinte, sumele exorbitate vehiculate de obicei in presa de profil sunt, de regula, false.

In principiu, contractele stewardeselor sunt negociate de obicei pe o perioada de 6 luni, cu posibilitatea de reinnoire, iar sumele difera de la o tara la alta si sunt formate din: salariul de baza (in general intre 2.500 – 4.000 de euro pe luna, varibil in functie de experienta), diurna (o suma modica cuprinsa intre 25 si 200 de euro, alocata pentru fiecare zi petrecuta in alt loc decat la baza) si beneficiile (aici intra asigurarile de viata, de sanatate, transport aerian gratis pe liniile pe care lucreaza, cazare gratis in unele tari vizitate in vacanta si, daca e vorba de companii aeriene din Orientul Mijlociu, aici vorbim si despre scutirea salariului de taxe si cazare gratuita, din partea companiei).

Iata si un exemplu de pachet salarial oferit de o companie aeriana foarte cunoscuta, potrivit informatiilor oferite de acelasi site: astfel, un candidat care aplica pentru un job si e acceptat, va primi un salariu minim intre 2.000 si 4.000 de euro. Daca experienta lui e relevanta, salariul poate fi negociat. Diurna standard e de 100 de euro, dar poate sa fie si mai mare, in functie de costurile de viata ale tarii respective. Pachetul de beneficii are mai multe subpuncte, printre care si doua saptamani de vacanta la fiecare 3 sau 4 luni de munca. De asemenea, biletele de avion catre casa sunt acoperita de companie, compania acoperind inclusiv costul biletelor de avion ale membrilor familiei care vor sa viziteze respectivul steward. Un alt beneficiu standard e asigurarea medicala.

De asemenea, un lucru mai putin stiut e ca stewardesele corporate pot castiga chiar si de doua ori mai mult decat cele din aviatia comerciala. Pe langa salariu, in corporate vorbim si de bonusuri oferite atat de catre companie, cat si de proprietarul aeronavei… nemipunand la socoteala faptul ca poti sa zbori cu aeronave de lux, sa fii cazat doar in hoteluri de 5 stele si sa vezi locuri exotice si foarte scumpe, la care altfel nu ai avea acces.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit