Stiri

Cat castiga Ion Caramitru in 2019. Ce schimbare mare fata de anul anterior

Publicat: 26 sept. 2019
14

Castigurile lui Ion Caramitru s-au dublat in doar un an! Actorul care castiga peste 13.000 de euro pe luna e acuzat ca isi baga in buzunar 10% din incasarile spectacolelor profitabile! Castigurile lui Ion Caramitru s-au dublat in doar un an, asa cum reiese din declaratia de avere a managerului Teatrului National Buucresti (TNB).

Castigurile lui Ion Caramitru s-au dublat in doar un an, asa cum o arata declaratia de avere depusa in iunie 2019, completata in calitate de „manager-directror general” la TNB. La rubrica activelor financiare, Caramitru a notat ca detine 20 de conturi, in lei si euro, totalul fiind de aproximativ 820.000 de euro, cam cu 100.000 de euro mai mult decat la precedenta declaratie de avere, depusa cu un an inainte.

Castigurile lui Ion Caramitru s-au dublat in doar un an. A incasat 742.230 de lei
La rubrica veniturilor, Caramitru a notat ca a incasat 101.007 lei ca manager la TNB, 568.601 de lei din drepturi de autor si 72.822 de lei din pensie. In total, actorul a avut un venit anual de 742.230 de lei, adica 61.869 de lei (aproximativ 13.500 de euro) pe luna. Este o diferenta uriasa fata de precedenta declaratie de avere, din 2018, cand Caramitru a raportat venituri totale de 343.144 de lei, ceea ce inseamna ca veniturile sale sunt mai mult decat duble.

Castigurile lui Ion Caramitru s-au dublat in doar un an. Mihai Calin il acuza ca a confiscat TNB
Actorul Mihai Calin, actor la TNB, a trimis miercuri o scrisoare deschisa. “De aproximativ 3 ani, incercam sa dialogam cu dvs. Azi am inteles, mai mult ca oricand, valabilitatea motto-ului dvs.: "Eu n-am nevoie sa ma iubeasca nimeni, eu vreau profesionalism". Si uite asa, dupa 14 ani de directorat, o buna parte din activitatea TNB a luat forma acestui motto. Numai ca dvs nu vreti, de fapt, profesionalism ci supusenie. Ati confiscat in mare parte TNB. Noi nu am sesizat ministerului ilegalitati ci faptul ca legea managementului, pe care dvs ati reusit s-o modificati de ani buni, este sursa permanentizarii in functie a unor oameni care se transforma din directori in patroni. Nu aveti varsta de pensionare, nu exista concurs deschis (nimeni nu are dreptul sa concureze la final de mandat cu dvs.) si bagati in buzunar 10% din incasarile nete pe fiecare reprezentatie a unui spectacol regizat de dvs. Daca nu la toate, macar la cele mai profitabile”, a scris Mihai Calin.

Adauga un comentariu