National

Cat castiga jurnalistii de la agentia de stiri a Statului

Publicat: 16 ian. 2014
1

Directorul general al Agentiei Nationale de Presa Agerpres, Alexandru Giboi, a declarat astazi ca marea problema in acest moment o constituie faptul ca institutia nu este competitiva din punctul de vedere salarial.

„In ceea ce priveste salarizarea, este o inechitate care, din punctul meu de vedere, nu este explicabila in ceea ce priveste salariile din Agerpres, din TVR si din Radio Romania Actualitati. Legal poate fi explicabil, dar din alte puncte de vedere nu cred, pentru ca, la fel ca si ei, si noi muncim 24 din 24, avem produse care sunt extrem de importante, poate nu ajung la prima mana in fata cetateanului, dar nu se poate nega utilitatea Agerpres in ceea ce priveste informarea publica.

Consider ca va fi foarte dificil in perioada urmatoare sa mentinem un ritm atata timp cat e posibil sa fim pusi in situatia de a ne pleca oameni pentru ca nu putem fi competitivi din punct de vedere salarial. Aceasta, de fapt, este marea problema in acest moment”, a declarat Alexandru Giboi, in cadrul unei intalniri cu membrii Comisiei pentru cultura si media din Senat, potrivit evz.ro.

Potrivit acestuia, in Agerpres salariul mediu net este de 1.926 lei iar salariul minim, de 610 lei.

Inainte de a fi director al Agerpres, Giboi a fost sef al biroului de presa al PSD.

Adauga un comentariu