Calatorii

Cat castiga un angajat al Metrorex, in prag de greva

Publicat: 20 nov. 2018
9

Sindicatele de la metrou vor declansa greva miercuri, 21 noiembrie, apoi zilnic, intre orele 4:00 si 16:00, informeaza un comunicat al USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou).

Sindicalistii solicita, printre altele, o crestere salariala de 42%, alocarea de fonduri suplimentare pentru piese de schimb si cresterea efectivului de angajati.

Venitul salarial mediu net in cadrul Metrorex, companie de stat aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, este de 5.408 de lei net pe luna, scrie Ziarul Financiar.

Sindicatele sustin ca protestul va merge mai departe, desi greva de avertisment de saptamana trecuta a fost declarata ilegala. Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) va declansa miercuri greva generala pe termen nelimitat, circulatia trenurilor de metrou urmand sa fie oprita in intervalul orar 4:00 – 16:00, informeaza USLM.

Sindicalistii afirma, insa, ca sunt dispusi in continuare la negocieri mai ales in conditiile in care, potrivit unor informatii difuzate in presa, conducerea Ministerului Transporturilor urmeaza sa fie schimbata.
 

Adauga un comentariu