News Flash:

Cat costa cancerul?

1 Septembrie 2008
2200 Vizualizari | 2 Comentarii
Cat costa cancerul
• Desi sunt constienti de efectele negative pe care le au asupra sanatatii conservantii din alimente, cunoscuti sub denumirea generica de E-uri, majoritatea iesenilor au doua variante, fie sa moara de foame, fie sa-si asume riscul de a consuma aceste alimente • Aceasta categorie de substante artificiale sunt extrem de nocive, care induc multe boli grave precum diferitele forme de cancer, boli cardiovasculare, boli ale tubului digestiv sau alergii • Iesenii, si nu numai, consuma produse de genul supa la plic cu cinci E-uri, topping de E-uri cu aroma de capsuni sau prajituri cu doua straturi pufoase umplute cu E-uri • De regula, produsele alimentare ieftine sunt si cele mai bogate in E-uri nocive.
Desi sunt constienti de efectele negative pe care le au asupra sanatatii E-urile din alimente, majoritatea iesenilor au doua variante: fie sa moara de foame, fie sa-si asume riscul de a consuma aceste alimente. Avand in vedere ca rafturile magazinelor sunt pline cu fel de fel de alimente ce contin substante cancerigene, iesenii se transforma treptat in sclavii acestora. Mai mult, cei care sunt constienti de aceasta alimentatie nesanatoasa sustin ca altceva nu-si permit pentru ca alimentele naturale sunt mult mai scumpe. "Sunt constienta ca E-urile sunt periculoase pentru om si cred ca majoritatea bolilor este produsa de acestea. Una e sa mananci un mar si alta e sa bei un compot de mere conservat cu aditivi. Dar nu avem ce face datorita salariilor mici si a preturilor care sunt intr-o continua crestere. Ne facem rau in mod constient. Cei de la tara isi permit sa consume produse naturale insa noi, cei de la oras, consumam ce ne ofera piata", a declarat Maria P., 42 de ani. Conform unor statistici, aproximativ 70 la suta din bolile romanilor sunt provocate de alimente si de modul de hranire. In ultimii 30 de ani, in continutul multor produse alimentare au aparut substante chimice, de sinteza, folosite mai cu seama in industria alimentara. Aceasta categorie de substante artificiale este extrem de nociva, care induce multe boli grave, precum diferitele forme de cancer, boli cardiovasculare, boli ale tubului digestiv sau alergii. Producatorii metioneaza pe eticheta ce E-uri contine alimentul respectiv. Conservantii, aromele, colorantii de sinteza sunt indicate pe ambalaj cu litera E, urmata de un numar din trei sau patru cifre. Dar, din pacate, cumparatorul inca nu stie foarte bine care sunt cei pozitivi si care sunt cei negativi. Masa bogata in E-uri Iesenii, si nu numai, consuma produse de genul supa la plic cu cinci E-uri, topping de E-uri cu aroma de capsuni sau prajituri cu doua straturi pufoase umplute cu E-uri. Cel mai adesea, tinerii sunt cei inconstienti de efectul acestor substante, iar pentru acestia alimentele cele mai des consumate sunt dulciurile care contin de la doua, pana la cinci E-uri, chipsurile si produsele semipreparate. Medicii atrag atentia asupra mezelurilor, mai cu seama asupra parizerului si cremvurstilor. In categoria alimentelor daunatoare intra si asa-zisele bauturi racoritoare, preparatele conservate cu substante chimice, preparatele afumate, piure artificial. De regula, produsele alimentare ieftine sunt si cele mai bogate in E-uri nocive. Acestea zac in stocuri si, pentru a scapa de ele, producatorii externi le imping pe pietele tarilor cu putere de cumparare mica, din care face parte si Romania. Asa se explica de ce romanii cheltuie enorm pentru rezolvarea problemelor de sanatate. Pentru o alimentatie sanatoasa, iesenii ar trebui sa consume mai multe legume si fructe. De asemenea, specialistii mai recomanda carne de pui, de curcan, peste oceanic gras precum macrou, hering sau ton, crap, caras, pastrav, somon. Mai sunt recomandate branzeturile, insa mai putin cele topite sau afumate, lactatele, cu exceptia iaurturilor cu termene de valabilitate peste o lunã sau cu arome si coloranti chimici.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Vasile  | #41952
Conservarea prin fum s-a practicat de sute de ani si nu s-a mai imbolnavit nimeni de cancer; ce conteaza acum este modalitatea de afumare, mai ales cea la rece.Cit despre legume si fructe sunt pline de nitriti, substante care blocheaza hemoglobina intr-un produs definitiv, numit methemoglobina si care duce la scadere hemoglobinei transportoare de oxigen si bioxid de carbon; consecinta este hipoxia (scaderea oxigenului) la toate nivelele tisulare din organism, care, in timp, sufera modificari patologice, cele mai vulnerabile fiind vasele si tesutul nervos, rinichii si inima.Puii, cine stie cu ce hormoni de crestere mai sunt hraniti (in literatura medicala din SUA sunt mentionate cazuri de cancer genital la fetite datorita hormonilor din carnea de pui) sau cu diverse concentrate, toata carnea fiind injectata pentru a pastra un aspect de proaspat. Asa ca sa nu mai amagim lumea ca maninca sanatos daca consuma anume alimente.Cel mai bine e sa ai pe linga casa de toate, sa stii ce maninci.
kosteakelu  | #41953
Sunt perfect constient de nocivitatea aditivilor alimentari.Problema e: unde poti gasi ceva ce nu contine E-uri? In momentul de fata pana si sarea contine E-uri (antiaglomeranti); ar fi interesant da facut un reportaj despre modul in care Ministerul sanatatii previne populatia asupra pericolelor, despre modul in care e sprijinita productia de alimente "naturale" si de ce protectia consumatorului nu obliga firmele producatoare sa scrie pur si simplu" produs toxic " pe ambalajul produsului
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1466 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035923 (s)