National

Cat costa cumparaturile de inceput de an scolar

Publicat: 11 sept. 2014
1
Inceperea noului an scolar presupune o adevarata aventura financiara, pentru totii parintii, suma necesara pentru uniforme, caiete, ghiozdane, poate chiar tablete, depaseste suma de 1.200 de lei. Insa, daca e sa ne uitam in alte tari, Franta, de exemplu, astfel de cheltuieli sunt deduse din impozit.
Mai exact, pentru un parinte cu doi copii, inceperea anului scolar costa peste 1.200 de lei, asta insemnand cheltuielile pentru strictul necesar. Astfel, pentru un copil de clasa a III-a, de pilda, parintele cumpara uniforma, manuale si rechizite, dar si un ghiozdan nou, in cazul in care cel de anul trecut nu mai poate fi folosit. Toate acestea costa, la un loc, peste 500 de lei. Pentru un copil de gradinita, suma este chiar mai mare de 600 de lei, intrucat acesta are nevoie si de doua perechi de incaltari, dar si de pijama si haine de schimb, informeaza Mediafax.

Citeste si: REVOLTATOR. Elevii lasati fara Abecedare. Inceputul anului scolar COMPROMIS

Un parinte al carui copil va face clasa pregatitoare, la o scoala privata, spune ca taxa de scolarizare este de 2.800 euro pe an, iar masa calda de la pranz, 800 de euro pe an. In plus, trebuie cumparate uniforma speciala a scolii (200 de euro) si rechizite recomandate de unitatea de invatamant (aproximativ 200 de lei). Uniforma cuprinde doua tricouri si o fusta, pentru fetite, un tricou si trening pentru sport, o pereche de pantaloni pentru uniforma si o vesta.
Pe de alta parte, in Franta, parintii unui copil din ciclul primar spun ca hainele sunt cele cumparate peste an, iar pantofii si ghiozdanul, la fel. Lista de rechizite este gandita echilibrat, sa nu impovareze bugetul familei. Costurile pentru scoala sunt deduse, insa, la sfarsit de an, din impozitul platit de parinti.

Citeste si: Inspectoratul Scolar Judetean organizeaza un eveniment educational special

Adauga un comentariu