Info Turism

Cat costa o noapte de cazare la Azuga, in minivacanta de 1 decembrie

Publicat: 22 nov. 2018
9

Sezonul oficial de schi ar putea incepe anul acesta de la 1 decembrie. Zapada naturala s-a asezat deja pe partii, iar unde s-a putut, administratorii au pornit tunurile de zapada artificiala.

Mii de turisti si-au facut rezervari in statiunile de munte pentru vacanta de la sfarsitul lunii si spera sa se poata bucura de sporturile de iarna.

„A inceput sezonul 2018 – 2019, ne aflam in Poiana Brasov, unde abia incepe distractia.”

Laurentiu din Brasov s-a bucurat deja de prima tura cu snowboardul.

Laurentiu Stan: „Aici la baza mai apar cateva pietre, dar pentru cei experimentati e numai bine de inceputul sezonului.”

Iubitorii sporturilor de iarna trebuie sa mai astepte insa pana partia din Poiana Brasov va fi perfecta.

Dorin Dragoi, administratorul domeniului schiabil din Poiana Brasov: „Incepand cu 22 noiembrie, peste Romania vine un nou front atmosferic cu temperaturi scazute. Daca acest lucru se va intampla, cu siguranta vom deschide domeniul schiabil in minivacanta de 1 decembrie.”

Partia din Azuga a fost si ea testata de turisti.

Turista: „Ne-am distrat precum copiii, cu celofanul, cu tigai, cu ligheane, cu ce am gasit.”

Tunurile de zapada sunt deja in functiune. Primarul spera ca de Ziua Nationala oamenii sa poata practica sporturile de iarna, mai ales ca a cumparat 7 hidranti noi.

Ciprian Barbu, primarul statiunii Azuga: „Am redus timpul de inzapezire a partiei Sorica, cel putin partea inferioara, de la 96 de ore undeva la 25.”

Zapada artificiala se aseaza si pe partia din Ranca.

Nicu Mitrou, administrator partie Ranca: „Speram ca in cateva zile sa facem zapada necesara pentru stratul de baza. Cu siguranta, daca reusim sa deschidem partiile, vor veni foarte multi in minivacanta.”

Cabanele si pensiunile din statiune pot caza mii de oaspeti. Preturile, pentru o camera dubla, fara mic dejun, pornesc de la 150 de lei pe noapte.

George Dinu, reprezentant pensiune: „Avem cereri foarte mari de cazare pentru perioada 30 – 2 decembrie. Sunt preturi obisnuite, nu speciale.”

In Poiana Brasov este mai scump. La acest hotel de patru stele de pilda, un pachet de doua nopti costa aproape o mie de lei pentru doua persoane.

Mariana Tiu, reprezentant hotel: „Pachetul include mic dejun, toate taxele, sauna, fitness.”

In Azuga, o noapte la 5 stele costa 175 de euro.

Valeria Jitaru, reprezentant hotel: „Locatia noastra se afla la baza partiilor. Ii vom rasfata cu un sejur in care se pot delecta la un centru SPA, vor gusta din preparatele din bucataria noastra.”

Pensiunile sunt cele mai ieftine. Turistii dau 100 de lei pentru o noapte de cazare.

Adauga un comentariu