National

Cât costă să amenajezi o locuință nouă! Care sunt taxele suplimentare adăugate

Publicat: 09 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât costă să amenajezi o locuință nouă Care sunt taxele suplimentare adăugate
Cât costă să amenajezi o locuință nouă! Care sunt taxele suplimentare adăugate

Cât costă să amenajezi o locuință nouă! Care sunt taxele suplimentare adăugate.

Chiar dacă ne gândim că ar fi extraordinar să ne mutăm într-o casă nouă, ar trebui să știm și care sunt costurile suplimentare. Acestea reprezintă taxele la notar, care sunt diferite în funcție de zona în care se află locuința sau în funcție de dimensiune. De asemenea, se adaugă și comisionul agentului imobiliar. Să nu uităm de mobilă sau chiar de renovare. Astfel că, ar trebui să aflăm care este costul mutatului într-un apartament de aproximativ 70 de mii de euro.

Cât ar trebui să investim în mobila de sufragerie. Cât costă să amenajezi o locuință nouă!

Sufrageria este locul în care ar trebui să ne ralaxăm la un televizor, după o zi de muncă stresantă. Astfel, această încăpere ar putea conține un televizor, o canapea, un fotoliu, dar și o bibliotecă. O canapea ajunge la 1.600 de lei, iar toate acestea la un loc ar putea costa aproximativ 6.000 de lei. Acest lucru s-ar întâmpla dacă nu am alege cele mai scumpe produse și ne-am orienta spre obiecte mai puțin costisitoare.

Oare bucătăria este cea mai scumpă încăpere din locuință?

O mobilă potrivită pentru bucătărie poate costa câteva mii de lei. Totodată, trebuie să includem aparatura electrocasnică, indispensabilă în acest loc: cuptorul, plita electrică (ce pot depăși suma de 1.900 de lei), dar și un frigider. Alături de mobilier, toate acestea pot ajunge la 6.000 de lei.

Sunt necesare serviciile de amenajare a apartamentului?

Dacă doriți, puteți apela la astfel de servicii. De asemenea, dezvoltatorii imobiliari au în gama lor de oferte și acest lucru, pentru a scăpa de grija amenajării noii dumneavoastră case.

„Oamenii vor să scape de stresul de amenajare, de livrare, timpii de livrare și tot ceea ce înseamnă acest aspect, găsit instalator, eletrician, montat diverse lucruri prin casă, la fel, asortarea mobilei. Pentru un apartament cu două camere costul pentru mobilat ar fi undeva la 5.000 de euro, pentru un apartament cu 3 camere, aproximativ 10.000 de euro, iar pentru vile cam 15% din valoarea acestora”, spune Larisa Uruc, agent de vânzări.

„Serviciile pe care le pune la dispoziție un ansamblu rezidențial sau o locuință care este inclusă într-un proiect rezidențial în care toate facilitățile acestea au fost luate în calcul presupun o economire de timp, de bani, de energie”, spune Alina Știrbu, reprezentant al unui complex rezidențial.

Ce taxe suplimentare există

Important de amintit este comisionul agentului imobiliar. Acesta poate varia între 1% și 3%, în funcție de prețul locuinței.

De exemplu, la un imobil de 70.000 de euro, taxele notariale pot depăși 1.000 de euro, în funcție de cum alegem să achităm întreaga sumă. Cel mai ieftin ieșim cu programul cunoscut ca Prima Casă sau, de anul acesta, Noua Casă, 3.300 de lei, iar cele mai mari taxe le plătim în cazul unui credit ipotecar obișnuit.

Preț imobil: 70.000 euro

Fără credit:

Taxă contract vânzare-cumpărare: 4.023 lei
Intabulare: 508 lei

Credit ipotecar:

Taxă contract vânzare-cumpărare: 4.023 lei
Contract de credit: 1.280 lei
Intabulare: 508 lei

Prima Casă

Taxă contract vânzare-cumpărare: 2.816 lei
Intabulare: 508 lei

Adauga un comentariu