Bizar

Cat costa un loc de veci in Cimitirul Vesel de la Sapanta?

Publicat: 03 iul. 2019

Cimitirul Vesel de la Sapanta, situat in zona Maramuresului, este singurul de acest fel din intreaga lume. Cimitirul este faimos atat pentru crucile viu colorate, cat si pentru versurile amuzante de pe cruci. Totusi, cat costa un loc de veci in Cimitirul Vesel de la Sapanta?

Cimitirului Vesel de la Sapanta a luat nastere in anul 1935 si fondatorul lui a fost Stan Ioan Patras un artist popular din zona Maramuresului, sculptor, poet si pictor. Cimitirul adaposteste astazi peste 800 de morminte si, cine isi doreste, poate avea un loc de veci aici.

Intr-un material postat pe site-ul vice.com, ziaristii notau ca la inceputul anului 2019, un loc de veci in Cimitirul de la Sapanta costa intre trei si cincii mii de lei, adica intre 650 si 1.100 de euro.

„Dupa cateva ture pe la magazinul de suveniruri din cimitir – unde gasesti de la magneti si vederi pana la icoane pe lemn si cruci in miniatura, toate vandute sub obladuirea bisericii – si o incursiune scurta la birtul satului, aflu de la localnici ca un loc de veci costa de la trei la cinci mii de lei, in functie de locatie si de cat de urgenta e toata treaba. Asta in timp ce la celalalt cimitir din localitate, mai putin celebru, locurile de veci sunt gratis, dupa cum mi-a spus popa un pic mai tarziu”, scria ziaristul Mircea Barbu, care a adaugat: „Mai tarziu, la pomana, preotul, cel la care trebuie sa apelezi daca vrei sa cumperi un loc de veci in Cimitirul Vesel, mi-a spus ca pretul ar fi mult mai mic, fara sa-mi dea o cifra exacta”.

La acest pret se adauga si pretul unei cruci traditionale si a unui poet care sa faca versurile ce vor descrie, ulterior, viata defunctului.

Cat costa un loc de veci in Cimitirul Bellu?
Cimitirul Bellu este, cu siguranta, unul dintre cele mai scumpe din Romania. Un cavou cu sase locuri pe Aleea Artistilor poate sa ajunga si la 50.000 de euro. Totusi, sunt si locuri de veci mai ieftine, situate mai departe de zona in care sunt inhumate celebritati, ale caror preturi pornesc de la 3.000 de euro.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit