Stiri si curiozitati

Cat de bogat este Ion Radoi, liderul de la Metrorex? Cati bani castiga lunar cel care negociaza salariile angajatilor de la metrou

Publicat: 20 nov. 2018
3

Ion Radoi este unul dintre cei mai vechi sefi de sindicat din Romania, a fost si senator, insa el este cel care negociaza salariile angajatilor de la metrou.

Despre Ion Radoi s-au spus multe in decursul anilor, mai ales atunci cand nu a ajuns la intelegere cu reprezentantii din Ministerul Transporturilor, autoritatea care are metroul in subordine. Chiar in aceste zile, sindicalistii au anuntat declansarea unei greve generale, nemultumiti in primul rand de salarii.

In calitate de presedinte al unei federatii sindicale, Ion Radoi si-a depus declaratia de avere, ultima data anul trecut. Conform acestui document, Radoi are mai multe terenuri cumparate in Giurgiu, Dambovita si Bacau, dar si un apartament de 90 mp in Bucuresti, o casa de vacanta de 130 mp in Dambovita, o casa de locuit in Giurgiu, mostenita de la parinti si o alta casa de vacanta la Sinaia, obtinuta in urma divortului.

Din salariul si indemnizatia sindicala, Ion Radoi sustine ca a avut un castig anual de 111.799 de lei, ceea ce ar insemna un venit de cica 9.300 de lei pe luna. Este singurul venit trecut in declaratia de avere facuta publica anul trecut, in rest rubricile privind alte venituri sau conturi bancare fiind goale.

Ce salarii au angajatii de la metrou? Cel mai mic este de 5.300 de lei

Conform grilei de salarizare facute publice, salariul mediu brut lunar la metrou,  pe cele mai importante categorii de salariati este de 7.300 lei pentru personalul tehnic, 8.000 lei pentru mecanici si mecanici ajutor si 5.300 lei pentru cei care lucreaza in regim de noapte in statiile si pe liniile de metrou.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor sustin ca, pe langa salarii, exista o serie de beneficii negociate si obtinute de salariatii Metrorex, precum tichete de masa de 12 lei/zi, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihna si de tratament, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferata si rutiera, decontarea a 99% din pretul cazarii la Hotelul Zamora din Busteni (hotel care apartine sindicatului) sau permise CFR cu minimum 6 calatorii.

Adauga un comentariu