Stiri

Cat de des ne verificam telefonul mobil in fiecare zi

Publicat: 12 feb. 2013

Telefonul mobil reprezinta un obiect foarte important in viata fiecarei persoane. Potrivit unui studiu comandat de producatorul finlandez Nokia, telefoanele mobile au devenit un accesoriu care creeaza dependenta pentru utilizatori.

Persoanele care folosesc telefoane mobile, indiferent ca acestea sunt smartphone-uri sau alte tipuri, isi verifica gadget-urile la un interval de sase minute si jumatate, conform studiului citat de publicatia britanica Daily Mail.

Cu exceptia apelurilor date de pe telefoane, aceste dispozitive sunt verificate zilnic de 150 de ori de un utilizator, printre sarcinile indeplinite pe telefon fiind regasite activitati precum: schimbul de SMS-uri, e-mail-uri si ascultatul muzicii.

Chiar si persoanele care nu dispun de un telefon inteligent isi verifica aparatele destul de des, noteaza sursa citata. Tomi Ahonen, analist pe sectorul telefoniei mobile, a notat pe blogul sau ca persoanele care detin telefoane primesc si dau zilnic circa 22 de apeluri, 23 de SMS-uri si verifica ceasul de aproximativ 18 ori.
 Conform analistului, setarea unei alarme pe telefon, jocurile, schimbatul melodiilor sau utilizarea camerei foto sunt activitati care intra de asemenea in categoria verificarilor pe care fiecare utilizator le face zilnic.

Analiza efectuata de Toni Ahonen vine dupa ce un alt raport a concluzionat faptul ca verificatul prea des al telefonului mobil poate distruge relatiile dintre oameni.loading...

Adauga un comentariu