Sanatate

Cât de eficiente sunt antiinflamatoarele pentru hernia inghinală? Iată sfaturile medicilor

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cât de eficiente sunt antiinflamatoarele pentru hernia inghinală Iată sfaturile medicilor
Hernia inghinală reprezintă o afecțiune marcată de slăbiciunea țesutului conjunctiv, cu exteriorizarea organelor de la nivelul abdomenului inferior, prin orificiul format.

Vă întrebați cât de eficiente sunt antiiflamatoarele pentru hernia inghinală? Ei bine, acestea pot fi folosite în caz de dureri insuportabile, însă singurul tratament recomandat de medici este cel chirurgical.

Hernia inghinală reprezintă o afecțiune marcată de slăbiciunea țesutului conjunctiv, cu exteriorizarea organelor de la nivelul abdomenului inferior, prin orificiul format. Astfel că, prin orificiul canalului inghinal slăbit, pot pătrunde o parte din intestin sau chiar o parte din vezică.

Întâlnită mai des la bărbați decât la femei, hernia inghinală este cauzată de: îmbătrânire (prin slăbirea mușchilor abdominali), obezitate, anumite boli cronice (constipație cronică, tuse cronică, adenom de prostată, ciroză hepatică etc.), sedentarism ori de anumite mișcări repetitive din sporturi, precum tenis, hochei sau fotbal.

o pastilă albă în mâna unui bărbat
Dacă suferiți de hernie inghinală, puteți lua antiinflamatoare. Acestea ameliorează durerea și inflamația, dar nu tratează afecțiunea.

Cât de eficiente sunt antiinflamatoarele pentru hernia inghinală?

Dacă suferiți de hernie inghinală, puteți lua antiinflamatoare. Acestea ameliorează durerea și inflamația, dar nu tratează afecțiunea. Așa cum am menționat și la debutul acestui articol, tratamentul chirurgical este singurul tratament recomandat de medici pentru hernia inghinală.

Există două modalități de abordare chirurgicală, și anume cea clasică și cea laparoscopică, spune dr. Alin Popescu, pentru catenapascupas.ro.

Scopul ambelor tipuri de intervenții este de a repara defectul din zona inghinală și de a repoziționa organele implicate. În cazul chirurgiei deschise, este realizată o singură incizie la nivelul zonei inghinale. Intervenția este una sigură, utilizată de mult timp și este extrem de eficientă, însă prezintă o recuperare postoperatorie mai lentă, spre deosebire de operația laparoscopică. Aceasta din urmă se realizează printr-o mică incizie în buric sau imediat sub acesta, se insuflă aer în abdomen și se introduce laparoscopul, un instrument iluminat și subțire.

După intervenția chirurgicală, pacientul trebuie să țină cont de următoarele recomandări: să scadă în greutate prin respectarea unei diete echilibrate, să evite constipația prin încorporarea în dieta zilnică a fibrelor, să renunțe la fumat și să evite efortul fizic intens, inclusiv pe cel ce implică ridicarea de greutăţi.

În cazul în care pacienții ignoră simptomele herniei inghinale sau amână operația chirurgicală, pot suferi complicații serioase, și anume: necroză de perete intestinal, ocluzie intestinală sau peritonită.

mai mulți medici în cadrul unei chirurgii laparoscopice
Există două modalități de abordare chirurgicală, și anume cea clasică și cea laparoscopică.

Semne și simptome ale herniei inghinale

Hernia inghinală poate fi observată chiar de către pacient, deoarece se manifestă prin apariția unei umflături, care poate avea dimensiuni diverse, în zona inghinală. Această umflătură este sau nu însoțită de durere și se agravează la efortul fizic. Mai mult, simptomatologia se poate înrăutăți în timpul defecației, la urinare, din cauza tusei cronice sau în perioadele lungi de stat în picioare.

Alte semne și simptome care apar sunt: umflarea scrotului la bărbat şi durere la acest nivel, senzaţia de presiune inghinală, senzaţia de plenitudine, crampe abdominale, vărsături, senzaţia de mâncărime.

În cazul copiilor, hernia inghinală se manifestă sub forma unei umflături la nivelul scrotului sau în zona inghinală și este diagnosticată în primii ani de viață.

o femeie cu bluza alnastră care ține mâinile în dreptul abdomenului
Hernia inghinală poate fi observată chiar de către pacient, deoarece se manifestă prin apariția unei umflături, care poate avea dimensiuni diverse, în zona inghinală.
Adauga un comentariu