News Flash:

Cat de eficiente sunt pastilele antimahmureala

18 Septembrie 2009
1980 Vizualizari | 1 Comentarii
Cat de eficiente sunt pastilele antimahmureala
Afisat la 11:15

Dureri de cap insuportabile, stari de greata, indispozitie sunt doar cateva dintre urmarile unei seri petrecute cu prietenii la un chef. Medicii nutritionisti recomanda persoanelor care nu vor sa se imbete sa nu bea pe stomacul gol.

"Daca ai inceput cu bere, pentru a evita mahmureala, e bine sa ramai pe bere. Mancarea este esentiala, iar pentru ca imbinarea sa fie una corecta, pentru cei care beau bere e bine sa manance mici sau carnaciori. Pentru un vin alb este de preferat o carne usoara, precum cea de pui sau peste, iar pentru vinul rosu este indicata carnea de porc, vita sau miel", explica nutritionistul Tiberiu Viorel Mogos, de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "Prof. Dr. Nicolae Paulescu".

Daca lucrurile au scapat de sub control si a doua zi te trezesti mahmur, iata cateva recomandari pentru a te pune pe picioare. Astfel, specialistii spun ca pe piata din Romania exista medicamente care cresc abilitatea naturala a organismului de a metaboliza bauturile alcoolice. Ingredientele acestor pastile ajuta corpul prin incetinirea procesului de oxidare a etanolului si de transformare a acestuia in reziduuri toxice, care a doua zi dau greata, dureri de cap si alte efecte nedorite. Printre ingrediente se numara vitamina C, vitaminele B2 si B6, acid glutamic, acid succinic si glucoza. Medicii spun ca doza ideala este de sase pastile, doua la primul pahar, doua la ultimul si alte doua dimineata, dupa trezire. Acest tip de pastile se gasesc in farmacii, iar specialistii spun ca acestea se pot lua si fara recomandarea medicului. O cutie are 20 de tablete, iar pretul ei variaza intre 30 si 40 de lei.

Cartofii si orezul te trezesc din mahmureala

Alcoolul inhiba un hormon care impiedica eliminarea apei din organism, iar corpul este deshidratat. Medicul Mogos spune ca, dupa cateva pahare de alcool, hidratarea este esentiala. Nutritionistul adauga ca, pentru a reechilibra nivelul de lichide din organism, dimineata este de preferat sa mancam o ciorba calda. Apoi se recomanda o masa formata din alimente grase si prajite. Astfel, hidratii de carbon din painea prajita, proteinele din oua si grasimea din carnati te ajuta sa alungi mahmureala.In acelasi timp, se recomanda sucuri de fructe proaspete indoite cu apa plata sau minerala, in cantitate de doua ori mai mare decat cea de alcool consumata. "O ceasca de cafea este binevenita, mai ales ca stimuleaza celulele nervoase, celule care sunt afectate dupa consumul excesiv de acool", exlica dr. Mogos. Biscuitii sarati si cateva linguri de miere diminueaza senzatia de greata, iar sucul de rosii reface nivelul de potasiu din organism. "Alcoolul incetineste functiile ficatului, astfel se recomanda alimente care contin glucide usoare, precum cartoful, painea, pastele fainoase, orezul sau grisul", spune dr. Tiberiu Viorel Mogos.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

vasca  | #81086
a doua zi se pune un pahar de vin rosu natural 150 ml se i/au 2/3 felii de pine neagra se inmoaie piinea in vin si se consuma cu 5/6 pauze
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2820 (s) | 22 queries | Mysql time :0.157899 (s)