Actualitate

Cât de periculoase sunt spitalele COVID? Nelu Tătaru: ,,Spitalele din România au fost pregătite pentru situaţii obişnuite, nu pentru unele de criză”

Publicat: 16 oct. 2021
Cât de periculoase sunt spitalele COVID Nelu Tătaru Spitalele din România au fost pregătite pentru situaţii obişnuite nu pentru unele de criză
Nelu Tătaru este consilierul pe sănătate al lui Florin Cîţu

Nelu Tătaru, consilierul pe sănătate al lui Florin Cîţu, susţine că spitalele din România nu au fost pregătite pentru situaţii de criză, ci pentru cele obişnuite şi a precizat că dacă un profesionist este dat la o parte de politic, atunci în niciun spital nu putem avea o activitate medicală de calitate.

Nelu Tătaru a fost întrebat, sâmbătă, dacă spitalele din România, mai ales cele care îngrijesc pacienţi COVID, sunt periculoase.

“Spitalele din România au fost pregătite pentru situaţii obişnuite, nu pentru situaţii de criză. Spitalul din România trebuie privit ca o structură, majoritatea dintre ele sunt din anii 70-80, ca o dotare, dotarea de anul trecut s-a făcut cu 142 la sută faţă de ce fusese în spitalele din România şi personal medical, care este acelaşi, normativ la limită, dotările care erau, la limită, şi structurile vechi. De aceea am putut vedea o suprasolicitare cu un număr de pacienţi a însemnat şi tragediile pe care le-am văzut. Cred că nu poţi face un spital în România într-o lună de zile. Dar reevaluarea fiecărei unităţi după posibilităţile pe care le prezintă pentru a produce un act medical de calitate”, a precizat fostul ministru al Sănătăţii.

El a precizat că dacă un profesionist este dat la o parte de politic, nu poate exista o activitate medicală de calitate.

“Cred că în condiţiile în care un profesionist este dat la o parte de politic nu putem avea un act de calitate şi nu vom avea nicun spital care să corespundă unei activităţi medicale de calitate”, a mai precizat Nelu Tătaru.
Adauga un comentariu