Secretele istoriei

Cat dura pregatirea pentru a deveni druid?

Publicat: 15 ian. 2014
Druzii, vechii preoti ai popoarelor celtice, si-au pastrat pana in zilele noastre toate misterele. 
Impartirea societatii celtice in trei clase: poporul, nobilii (si razboinicii) si druizii este, probabil, o reminescenta a stravechii influente indo-europene, deoarece se regaseste identica in impartirea societatii indiene in care cele mai insemnate caste sunt cea a preotilor brahmani si cea a razboinicilor Kshatrya. 
Poporul era supus orbeste nobililor, avand o importanta extrem de redusa, asemanatoare cu cea a sclavilor antici, potrivit 2012en.ro.
Vezi si Druizii – vechii preoti ai popoarelor celtice  
Clasa druizilor era impartita, la randul ei, in trei ordine: ovatii – initiati ai stiintelor; barzii – initiati ai artelor si, in mod deosebit, ai poeziei si muzicii; si druizii propriu-zisi, initiati in studii de psihologie si parapsihologie, psihism si metapsihism. Multi dintre druizii propriu-zisi erau initiati si in cele doua ramuri ale traditiei lor spirituale, fapt care le conferea o pregatire initiatica foarte complexa. Dar, toate cele trei ramuri ale initiatilor druizi aveau o orientare de o spiritualitate transcedentala, care domina orice alte preocupari ale lor. 
Regula de baza a clasei druidice era non-violenta. De aceea lor le era interzis portul si intrebuintarea armelor. Cu toate aceste, forta interioara de care dispuneau, dublata de respectul tuturor membrilor societatii celtice, le conferea un ascendent fara egal asupra populatiei. Nici cel mai renumit razboinic si nici chiar regele cel mai puternic nu ar fi indraznit sa se opuna unui ordin dat cu cel mai mare calm si detasare, sub forma de sfat, de catre un druid. 
Vezi si Mitologia celtica  
Acest respect si chiar veneratie erau impartasite si de adversarii poporului celt. Aparati de imunitatea sacra a vesmintelor albe de in, imaculate, druizii puteau merge nestingheriti peste tot, indiferent de imprejurari, devenind mesageri ai pacii in vreme de conflicte. 
Spre deosebire de poporul profan, care cultiva un panteism tolerant la orice asimilare, druizii credeau intr-o divinitate unica, careia nu-i mentionau numele, ci o considerau Unicul Creator a tot ceea ce exista. 
In domeniul social, druizii vegheau asupra indrumarii spirituale si religioase a poporului, rezolvau diferendele publice si particulare si decideau daca un individ sau un grup era sau nu vinovat de acuzatiile care i se aduceau. Pedeapsa acordata era interzicerea participarii la ritualul religios, ceea ce echivala cu excluderea din societate. Cei declarati vinovati deveneau un fel de persoane indezirabile, paria. 
Druizii erau condusi de un sef unic, avand o autoritate suprema. El era ales pe viata si isi desemna sucesorul inca din timpul vietii. Oricare celt putea deveni druid, cu conditia, binenteles, de a trece prin scolile speciale, examenele si initierea suprema, de o spiritualitate profunda, care incununa pregatirea ce dura in general 20 de ani! 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit